DIF PA16 vann Ligacupen

• Ungdom
  • Akademi
  • 1 maj 2024

Efter 2-2 vid full tid och förlängning blev det seger med 5-4 via straffläggning mot Mjällby och DIF PA16 kunde lyfta pokalen på Strandvallen och titulera sig Ligacupmästare 2024.

Det har varit en stark säsong så här långt för DIF PA16. I början av april tog laget brons i en internationell turnering mot tufft motstånd och under onsdagen bärgades medaljer av den ädlaste valören när de 08-födda blåränderna besegrade Mjällby i finalen av Ligacupen.

Det fanns förväntningar om en tuff match på Strandvallen och det blev också dramatiska 90 minuter där Djurgården var i tvåmålsledning fram till timmen spelad efter ett tidigt mål av Mille Selander medan 2-0 kom via en nick från Mario Amini.

Men Mjällby reducerade sedan till 2-1 genom Elias Johnsson och i 90:e minuten kom även ett sent kvitteringsmål från Mjällby-inhopparen. Extra tungt med tanke på att Milian Jansson haft två ramträffar dessförinnan.

Därmed väntade förlängning 2 x 15 minuter som också blev mållös och straffar tog vid. Där var Djurgården mest kliniska och kunde till slut avgöra till seger med sammanlagt 5-4, detta efter att Marco Biondi gjort sin tredje straffräddning och räddat Mjällbys sista straff varpå Vincent Larsson sedan sköt hem cuptiteln till DIF.

En skön triumf och pokalen i hamn för DIF PA16 som nu får åka hem och fira i Stockholm.