Företag

Inför Hammarby - Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 2 maj 2024

Årets första damallsvenska derby väntar på Tele2 Arena på lördag. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

HAMMARBY - DJURGÅRDEN

Lördag 4 maj klockan 15.00, Tele2 Arena

Biljetter

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in på arenan.

Truppstatus

– Sura Yekka är tillbaka i spel igen och redo för matchtruppen. I övrigt är det ganska likt som det var förra veckan, meddelar Marcelo Fernandez.

Spaningar

  • Stark inledning på serien med sju poäng och fina prestationer ger en bra boost inför derbyt.
  • Sessy Åslands formkurva fortsätter uppåt, det bjöds på två mål och en utsökt insats senast mot KIF Örebro.
  • Nyförvärvade portugisiska anfallaren Ana Teles gjorde debut omgående i lördags och även tyska målvakten Gina Schüller är administrativt spelklar till derbyt.
  • Ytterligare ljusning på skadefronten där Sura Yekka är tillbaka i spel igen.

 

Vi är försiktigt optimistiska inför matchen.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Vi är försiktigt optimistiska inför matchen och ambitionen är att kunna kliva ut och vara oss själva. Sedan är det ju ett derby med hög anspänning och mycket folk, så det blir en viktig faktor att kunna hantera de känslorna på ett bra sätt, konstaterar Marcelo som har med sig nyttiga lärdomar från det mållösa mötet mot Hammarby i Svenska Cupen i mars.
– Det är viktigt att vara disciplinerade och organiserade i försvarsspelet. Ha en hög koncentrationsnivå och inte tumma på någonting. Men vi måste också se till att ha ett eget bollinnehav och anfallspel där vi kan skapa målchanser. De 35 minuterna i andra halvlek där vi är bra i cupderbyt måste vara längre denna gång. Men just den biten har sett allt bättre ut för varje vecka som går.


Om Hammarby

  • Har inlett serien med tre raka segrar där det var små marginaler mot KIF Örebro och BP och en mer komfortabel vinst senast mot Kristianstad.
  • Emilie Joramo och Smilla Valotto är lagets bästa målskyttar i serien med två mål var.
  • Har haft en tät defensiv med endast ett insläppt mål på de tre inledande matcherna.

 

Marcelo Fernandez om Hammarby
– Det är ett lag som kommer att ställa oss på prov på ett sätt som inget annat lag har gjort så här långt i serien. De har en stark vänsterkant och kommer till mycket inlägg och genombrottsspel. Samtidigt tror och hoppas jag att det blir samma sak åt andra hållet; att vi sätter dem på prov på ett sätt som de inte fått erfara så här långt in på säsongen. Tittar man på den data som finns från de tre inledande omgångarna lutar det åt att det blir en jämn match, sett till exempelvis antal skapade målchanser, en-mot-en-situationer, bollinnehav och skott på mål, förklarar Marcelo som hoppas på att DIF har marginalerna på rätt sida på lördag.
– Mittfältskampen kommer att bli intressant. Det är två skickliga lag som möts, de vet hur vi ska spela och vi vet hur de ska spela. Så det kan mycket väl vara detaljer som kommer att avgöra. Kanske en individuell prestation eller en fast situation? Där gäller det att vi förhoppningsvis har dagen med oss för att få till ett bra resultat. Jag är övertygad om att när vi har en bra dag kan vi vinna mot alla lag, och likväl gäller givetvis det motsatta om vi inte är där vi ska vara.

 

4 maj, lördag 15:00Tele2 Arena

Hammarby IFDjurgården
4-1 (2-1)

  • MålskyttarTove Almqvist 21'Ellen Wangerheim 29'Alice Carlsson 32'Anna Jösendal 78'Anna Jösendal 85'
  • Gula kortSessy Åsland
  • Domare Hanna Lajanen
  • Publik 5678 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat