Företag

Max Croon på lån till Sandviken

  • Herrar
  • A-lag
  • 16 maj 2024

Djurgårdens 18-åriga målvaktslöfte gör sig redo för eventuell match i Superettan redan i helgen, men finns fortfarande tillgänglig för DIF med dubbel speltillhörighet.

Efter att ha radat upp fina prestationer i DIF PA19 - och även utsetts till Årets Unicoachmålvakt 2023 - blev det ett lärlingskontrakt med A-laget för Max Croon inför säsongen 2024. Det har inneburit en utvecklande träningsmiljö ute på Kaknäs under ledning av målvaktstränare Nikos Gkoulios. Men med den rådande tuffa konkurrensen på målvaktssidan finns det även ett behov att få kontinuerligt matchande.

Den biten löser sig nu på ett utmärkt sett då Max lånas ut till Sandvikens IF i Superettan. Den rådande målvaktssituationen i klubben i nuläget gör att det kan bli aktuellt med spel omgående i helgen. Detta samtidigt som det föreningsutvecklande samarbetet gör att Max kommer att finnas fortsatt tillgänglig för Djurgården med dubbel speltillhörighet.
– Det känns väldigt kul och perfekt att få möjlighet till matchspel med ett A-lag i Superettan. En jättebra nivå för mig och en möjlighet att samla på mig erfarenhet, berättar Max som känner sig redo om han skulle kastas in i hetluften direkt mot Varberg på söndag.
– Jag hoppas att jag får chansen. Deras målvakt åkte ju på en utvisning i förra matchen och jag känner mig redo för uppgiften. Jag kommer att träna med Sandviken under fredag och lördag och eventuellt spela matchen på söndag. Det är där vi befinner oss i nuläget och sedan får vi se vad som händer efter det.

För sportchef Bosse Anderssons del ser han goda möjligheter till spel för Max i helgen.
– Sandviken fick en utvisning på sin målvakt Felix Jakobsson senast mot Helsingborg. Det innebär att han är avstängd och sedan har de även frågetecken utöver det på målvaktssidan. Därmed har vi gjort en överenskommelse om ett föreningsutvecklande samarbete där vi fört en diskussion med Sandviken om att Max kommer att vara tillgänglig till deras match mot Varberg på söndag.
– Max ansluter till Sandviken för att träna under fredagen och lördagen och spelar eventuellt matchen på söndag. Att som 18-åring få göra debut i Superettan skulle ju vara en stor kick för Max och sedan får vi se hur situationen ser ut på målvaktssidan i Sandviken framöver, summerar Bosse.

 

Senaste nyheter

Relaterat