Offensiv urladdning mot Sirius

• 24 feb 2021

Det blev tennissiffror på Studenternas när DIF vann onsdagens träningsmatch med 6-2.

Startelvan var byggd kring de spelare som inte startade i cupmatchen mot Brage där Jacob Widell Zetterström tog plats mellan stolparna bakom en backlinje bestående av Linus Tagesson, Melker Jonsson, Anthonio Sanjairag (DIF PA19) och Elliot Käck som gjorde efterlängtad comeback efter en längre skadefrånvaro.

Även Elias Andersson var tillbaka från en skadeperiod och gjorde därmed sin första match i DIF-tröjan när han bildade mittfält tillsammans Curtis Edwards och Emmanuel Banda. Anfallstrion bestod av Nicklas Bärkroth och Albion Ademi på varsin kant med Emir Kujovic som central spets.

Det var upplagt för en välspelad fotbollsmatch mellan två starka lag där även Sirius mönstrade en intressant startelva. Taktpinnen tog dock ett A-lagspräglat DIF tag i omgående när pigge Albioni Ademi var nära ett ledningsmål med ett vänsterskott redan i första matchminuten.

Djurgården fortsatte att rulla boll på ett fint sätt med Elias Andersson som nav på mitten och han verkade trivas på sin gamla hemmaplan. Några fler heta chanser blev det dock inte under den första kvarten, vilket även gällde Sirius som gjorde enstaka offensiva framstötar som städades undan förtjänstfullt av det unga mittbacksparet Melker Jonsson och Anthonio Sanjairag. I 17:e minuten fick emellertid Jacob Widell Zetterström rycka in och parera ett skott från Isak Bråholm, men annars var det fortsatt god kontroll på matchen.

Albion Ademi var som sagt mycket aktiv under hela halvleken och han skulle få utdelning i den 25:e minuten. ”Albi” öste på framåt på sin vänsterkant och efter ett klassiskt väggspel kunde han sedan dunka in bollen med vänstern precis intill stolpen.

Ett skönt debutmål i DIF-tröjan som gav mer energi till Djurgården där Linus Tagesson var ytterst nära att pricka Kujovics skalle med ett inlägg och Curtis Edwards följde upp med ett farligt skott som blockerades. Sirius stack sedan emellan med en ny chans för Bråholm som sköt strax utanför, men det var DIF som skulle sätta tvåan.

Ett förtjänstfullt presspel gjorde att Emmanuel Banda snodde åt sig bollen och även denna gång blev det väggspel med Nicklas Bärkroth. Fri med målet var Banda kylig och och tryckte behärskat in 2-0 bakom Hannes Sveijer i Sirius-kassen.

3-0 skulle sedan komma i den 41:a minuten när Melker Jonsson steg till väders på Elias Anderssons vänsterinlägg och distinkt skallade in sitt debutmål i A-lagströjan.

Det kunde slutat med en större ledning sett till chansproduktionen, där ständigt aktive Albion Ademi var nära ytterligare ett mål tre gånger om, men tremålsledning kändes ändå rimligt när halvtidsvisslan gick efter två övertidsminuter.

Det blev ett planerat byte inför andra halvlek där Elliot Käck klev av och Jonathan Westerberg från DIF PA19 klev in. Det var fortsatt full fart framåt för DIF i den öppna matchen, men även Sirius hotade och Anthonio Sanjairag stod för en klassbrytning i 48:e minuten när det blev alltför orolig bakåt.

Det fanns gott om energiska spelare på planen och Nicklas Bärkroth tillhörde definitivt den skaran. I 52:a slog han ett lurigt inlägg som var decimetern från att leda till ett självmål för Sirius och på den efterföljande hörnan tog Bärkroth ett nytt avslut som stoppades på mållinjen.

Men det skulle bli tredje gångel gillt för ”Bärka” när han elegant dunkade in 4-0 i nättaket med vänstern med timmen spelad. Ett mycket vackert och välförtjänt mål.

Minuten efter ringde det igen när Emir Kujovic serverade Curtis Edwards som tryckte in femman och det kändes inte alls ologiskt sett till chansproduktionen för DIF. Noterbart är dock att Sirius hade en riktigt stark period innan dess med ett flertal heta chanser då DIF-defensiven fick kriga på rejält för att freda målet.

En reducering skulle också komma genom Samuel Wikman som bredsidade in 5-1 och det skulle även komma ytterligare ett mål för hemmalaget när Samuel Wikman spelade fram sin namne Adam Wikman som måttade in 5-2.

Innan dess hade Emir Kujovic haft bud på mål tre gånger om men bollen ville inte leta sig in för ”Kujo” den här eftermiddagen och det även kom en ny, het chans i den 80:e minuten då Hannes Sveijer stod för en svettig benparad på Kujovics avslut.

Men ett sista mål skulle ändå komma och det var Djurgårdens unga talanger som låg bakom det. Inhoppande A-lagsdebutanten Fredrik Skilberg slog ett välavvägt inlägg som Kofi Fosuhene Asare nickade in till 6-2 i slutminuten blev en skön avslutning på matchen. Fina kvitton från ungdomsleden där även Elias Barsoum stod för en stark insats i sin A-lagsdebut då han kom in med kvarten kvar.

Summa summarum en mycket underhållande match där det trots de stora siffrorna i stort sett kunde ha blivit fördubblad målskörd åt båda hållen sett till chanserna. Dessutom fanns en mängd positiva indikationer inför söndagens cupmatch mot Umeå att ta med sig.

24 februari, onsdag 15:00Studenternas IP