Tre DIF-spelare i aktion i svenska F17-landslaget

• Ungdom
  • Akademi
  • 16 sep 2021

Nicole Ruiz Granados, Elvira Björklund och Nea Flyborg fanns med på planen i Eerikkilä när Finland F18 vann med 3-2.

Det svenska F17-landslaget tog sig an Finlands F18-landslag under torsdagen med fyra DIF-spelare i truppen.  Två av dem fanns med från start där Elvira Björklund tog plats i mål och Nicole Ruiz Granados återfanns på mittfältet.

Sverige tog ledningen med 1-0 med knappa halvtimmen spelad men även Finland var vassa framåt och Elvira Björklund fick komma i arbete frekvent under första halvleken. Hon stod för en vass frilägesräddning i 42:a minuten men strax efter fick hon kapitulera när Finlands satte kvitteringsmålet till 1-1 efter en hörnvariant.

Precis som Elvira spelade Nicole Ruiz Granados hela matchen som central mittfältare och stod för en fin insats. Finland vann till slut matchen med 3-2 efter ett sent nickmål av Oona Sevenius och i 86:e minuten kom även Nea Flyborg in på planen när hon ersatte tvåmålsskytten Matilda Nildén. Men trots forcering under övertidsminuterna med en aktiv Nea på planen fick Sverige inte in någon kvittering.

Härnäst väntar nytt möte mot FInland den 18 september, denna gång mot jämnårigt motstånd i form av finska F17-landslaget.