Företag

Besard Sabovic förväntansfull inför säsongen

  • Herrar
  • A-lag
  • 9 jan 2017

Säsongen 2017 har rullat igång och för Besard Sabovic är förväntningarna höga inför fotbollsåret som väntar.

Tåskavanken från december är läkt och efter semester i Thailand - där han även träffade Niklas Gunnarsson -  är nu Besard redo för att ta ytterligare kliv framåt. Första träningen gick av stapeln i fredags och det märktes att uppstarten var efterlängtad.
–  Det känns skitbra att få spela igen, när man  varit borta från fotbollen för länge så vill man bara komma igång, säger Besard som var positiv till det han upplevde under första passet med Özcan Melkemichel vid rodret.
– Det var en bra första träning, tycker jag. Inte för hård, inte för lös och bra genomförd.

Andra tankar kring första passet med Özcan?
– Alla tränare skiljer ju sig åt med spelidé och personlighet och Özcan har sin syn på hur saker ska göras. Men det här blir en nystart med en ny miljö för en grupp som redan känner varandra väl och det känns bra, tycker jag. Vi hade ju ett uppstartsmöte i torsdags där vi gick igenom ambitioner och vad som ska göras och nu gäller det att vi får till en riktigt bra försäsong och kommer in i vårt spel inför starten i Svenska Cupen.

Många supportrar plus Kerim Mrabti nämner ditt namn när frågan om vilken spelare i laget som lyfter lite extra under säsongen.
– Roligt, jag hoppas det. Jag har tränat hårt inför träningsstarten och känner mig redo för att gå ut och göra en stark försäsong. Förhoppningsvis leder det till en riktigt bra säsong totalt för min del.
Hur nära startelvan är du i nuläget?
– Jag skulle säga att jag är en man närmare nu när Faltsetas är borta i alla fall.

...och så blir det spel med svenska P19-landslaget nu i veckan.
– Ja, nu på måndag är det samling med landslagstruppen här på Bosön, vi kör måndag till torsdag. Det blir nära och bra och jag träffar kanske Özcan och grabbarna där eftersom de tränar innan oss i hallen, avslutar Besard.  

Senaste nyheter

Relaterat