Företag

Stockholms Idrottsgymnasium

Djurgården Fotboll driver fotbollsverksamheten i den nationella idrottsutbildningen (NIU) på Stockholms Idrottsgymnasium i ett samarbete som sträcker sig tillbaka till 2015. Skolan ligger vid Roslagstull. På skolan finns utövare från 14 olika idrotter i sina respektive NIU-program och skolan präglas av elitidrotten i olika grenar.

NIU riktar sig till flickor och pojkar som önskar kombinera elitsatsning på sin fotboll med en ambitiös skolgång. Genom en färdighetsmätning söker spelarna behörighet som fotbollsspelare , och därtill behöver de nå skolans nivå för meritpoäng för valt program för att erbjudas en plats på utbildningen.

Stockholms Idrottsgymnasium och Djurgårdens IF är erfarna i att kombinera skolgång och studier med fotbollsspelande på elitnivå. Landslagsspelare, elitfotbollsspelare på seniornivå och elitspelare på juniornivå har alla en anpassad skolgång för att kunna hantera skolan och fotbollen i kombination, men lärare, rektorer och tränare som alla stöttar och hjälper spelaren genom sin gymnasietid.

Djurgården, Stockholms Idrottsgymnasium och NIU-utbildningen välkomnar 18-20 spelare per år. 

Färdighetsmätningen sker under vecka 50 med en uppföljning och slutgiltig färdighetsmätning vecka 2 eller 3 efterföljande år. Djurgårdens IF och Stockholms Idrottsgymnasium har valt en noggrannare, och något långsammare, process än andra NIU-gymnasium. Det för att kunna säkerställa en rättvis och genomarbetad selektionsprocess.

Här kan ni söka till Stockholms Idrottsgymnasium. Ansökan är öppen mellan den 1 september till den 1 december.