Företag

Sjölins gymnasium

Djurgården Fotboll driver fotbollsverksamheten i den nationella idrottsutbildningen (NIU) på Sjölins gymnasium i ett samarbete som sträcker sig tillbaka till 2004. Skolan ligger på Södermalm och på skolan finns även NIU-program inom handboll och ishockey.

NIU riktar sig till flickor och pojkar som önskar kombinera elitsatsning på sin fotboll med en ambitiös skolgång. Genom en färdighetsmätning söker spelarna behörighet som fotbollsspelare , och därtill behöver de nå skolans nivå för meritpoäng för valt program för att erbjudas en plats på utbildningen.

Sjölins gymnasium och Djurgårdens IF är, med sitt långa samarbete, erfarna i att kombinera skolgång och studier med fotbollsspelande på elitnivå. Landslagsspelare, elitfotbollsspelare på seniornivå och elitspelare på juniornivå har alla en anpassad skolgång för att kunna hantera skolan och fotbollen i kombination, men lärare, rektorer och tränare som alla stöttar och hjälper spelaren genom sin gymnasietid.

Djurgården, Sjölins och NIU-utbildningen välkomnar 18-20 spelare per år. 

Färdighetsmätningen sker under vecka 50 och vecka 2-3 varje år. Djurgårdens IF och Sjölins har valt en noggrannare, och något långsammare, process än andra NIU-gymnasium. Det för att kunna säkerställa en rättvis och genomarbetad selektionsprocess.

Här kan ni söka till Sjölins Gymnasium. Ansökan är öppen mellan den 1 september till den 1 december.