Företag

Alexandra Lindberg till DIF

  • Damer
  • 26 mars 2019

DIF Dam stärker upp defensiven med rutinerade 25-åriga mittbacken Alexandra Lindberg.

Med två korsbandsskador precis innan den allsvenska premiären var det snabba ryck som gällde för tränare/sportchef Joel Riddez för att ha rätt numerär inför avsparken mot Piteå den 14 april. Leveransen lät dock inte vänta på sig och utmärkt defensiv förstärkning är nu på plats i form av Alexandra Lindberg. En skicklig, mångsidig  försvarare med gott om rutin som kommer att bli väldigt nyttig för laget.

 För Alexandras del är hon väldigt glad över att kunna få ansluta till Djurgården och körde första passet med laget i måndags.
– Det känns jättebra att vara här. Jag har haft min första träning nu och blev väldigt väl omhändertagen, berättar Alexandra som inte hade några problem att ta ett snabbt beslut.
– Det var två väldigt tråkiga skador som laget åkte på och sedan hörde Joel av sig. Jag kände att det här var ett erbjudande jag inte kunde säga nej till, det är ju här i Stockholm jag vill vara.

Ser man till egenskaperna är Alexandra en lång och fysisk spelare som beskriver sig själv på följande sätt:
– Jag är en hårt kämpande spelare som också är teknisk. Dessutom är jag ganska läng så några nickmål brukar det bli varje säsong, säger Alexandra som är beredd att rycka in både i den centrala defensiven eller som ytterback beroende på var behovet är störst.
– Allt handlar om att spela. Så länge jag är på planen är det bara att köra.

I och med Alexandras ankomst har Joel Riddez snabbt styrt upp truppbygget inför den kommande premiärmatchen mot Piteå med en försvarsspelare som snabbt kan komma i spel.
– Alexandra är en försvarsspelare som är kontraktslös sedan hon lämnade Hammarby förra året. Hon har haft lite förslag men har ändå velat stanna i Stockholm. För oss blev det här en väldigt bra lösning där vi får in en spelare med erfarenhet från Damallsvenskan som gjort det bra i många år och som kan komma i träning med oss direkt. Det blir en kort anpassningstid och sedan kommer det ta några veckor innan hon är i full fotbollsträning. Hon har hållit igång på egen hand och är bra tränad men behöver få lite fotbollskondition och tajming. Jag är jättenöjd över att hon kommer in i laget och vi kommer att ha mycket nytta av henne, förklarar Joel som ser många positiva egenskaper hos Alexandra.
– Framför allt en väldigt bra huvudspelare som har sin styrka i defensiven. Vi får ett försvarsalternativ till vilket känns riktigt bra där hon främst är mittback men kan täcka upp på ytterbacken också vid behov.

Senaste nyheter

Relaterat