Företag

Buya Turay VM-kvalar för Sierra Leone

  • Herrar
  • A-lag
  • 28 aug 2019

Buya finns med i Sierra Leones landslagstrupp inför kvalet mot Liberia medan Edward Chilufya lämnar återbud för spel med Zambias U23-landslag.

Efter söndagens derby väntar ett landslagsuppehåll där Djurgårdens interna skyttekung Buya Turay återfinns i truppen när Sierra Leone VM-kvalar borta mot Sam Johnsons Liberia. Ett dubbelmöte med start i Monrovia den 4 september och returmatch i Freetown den 8 september. 
– Det ska bli väldigt roligt att representera i landslaget igen och det är spännande matcher mot Liberia som väntar, säger Buya som hoppas att den goda målformen håller i sig även i landslaget.

Ett fint kvitto även för sportchef Bosse Andersson.
– Buya är oerhört stolt över att bli uttagen i Sierra Leones landslag och han har gjort en fin säsong så här långt. Så det är väldigt kul för honom, säger Bosse om beskedet och berättar samtidigt att Edward Chilufya tackat nej till spela med Zambias U23-landslag i dubbelmötet mot Kongo-Brazzaville.
– Chili var uttagen till Zambias U23-kvalmatch i Afrikanska Mästerskapen. Men eftersom han tidgare känt av en muskelskada valde han att tacka nej för att istället vara helt återställd och kunna fokusera på att kunna bidra till Djurgården nu.

Senaste nyheter

Relaterat