Företag

Fem spelare lämnar dam

  • Damer
  • A-lag
  • 2 jan 2019

Flera intressanta nyförvärv är redan klara för damlaget och det betyder även att ett antal spelare av olika skäl lämnar Djurgården.

Det händer mycket i damlaget inför nästa säsong. Flera intressanta nyförvärv är redan klara för laget och det betyder även att ett antal spelare av olika skäl lämnar Djurgården. I dagsläget är det klart att följande fem spelar inte spelar i Djurgården nästa säsong (kommentarer av sportchefen Joel Riddez).

Julia Spetsmark
– Vi är mycket nöjda med Julias insatser och hon är nöjd med sin tid i Djurgården. Vi hade hoppats kunna förlänga, men som det ser ut nu väjer hon att inte spela i Sverige nästa säsong. Det är bara att respektera, men vi fortsätter att ha kontakt så får vi se hur det blir i framtiden. Samtidigt känns det positivt att spelare kan ta steg i karriären efter sin tid i Djurgården.

Maddie Bauer
–  Maddie gjorde en riktigt fin höst hos oss och hjälpte oss att lyfta efter en tung vår. Vi ville gärna förlänga med Maddie men hon har fått bud utomlands som vi inte kan konkurrera med. Jag ser henne gärna i DIF i framtiden.

Sherifatu Sumaila
– Sherifatu kom till oss i somras och hade aldrig tidigare spelat i Sverige. Hon kom bra in i laget och gjorde det bra spelmässigt, men vi har en utlänningskvot och då vill vi att de som kommer utifrån ska vara ordinarie. Vi väljer därför att inte skriva nytt kontrakt, men Sherifatu är en intressant spelare som vi kommer att följa framöver.

Ingrid Ryland
– Ingrid är en duktig fotbollsspelare som fick säsongen sönderhackad av skador. Men med den konkurrenssituation vi har i truppen vill vi som sagt att utländska spelare ska vara givna i laget. Vi har diskuterat en förlängning men gemensamt valt att gå skilda vägar.

Tempest-Marie Norlin
– Hon hade en mycket bra start i laget och har bidragit mycket i gruppen men har haft väldigt stora skadeproblem med en fot under säsongen. En etablerad spelare som Tempest-Marie ska vara i en miljö där hon är ordinarie och det är hon inte hos oss i dagsläget, då väljer vi att i stället satsa på yngre spelare.

– Jag vill tacka alla fem som på olika sätt bidragit under tiden i Djurgården och önskar dem lycka till i den fortsatta karriären, avslutar Joel.


 

Senaste nyheter

Relaterat