Företag

Gudrun Arnardottir förlänger med DIF

  • Damer
  • A-lag
  • 25 nov 2019

Djurgårdens isländska försvarare är klar för två nya år.

Det är fortsatt full fart i DIF Dam där truppen inför 2020 nu byggs upp och kalibreras av sportchef Jean Balawo. Fyra spelare har redan förlängt och nästa namn som tillkommer är Gudrun Arnardottir. Hon kom till DIF under 2018 efter sju år i isländska Breidablick och har dessutom meriter från isländska landslaget.

Nu blir det två nya år i Djurgården för Gudrun som är taggad inför sin kommande tid i den blårandiga tröjan.
– Det känns bra att kontraktet är förlängt. Det var en tuff säsong för oss förra året och mycket som inte gick som vi hade tänkt oss. Men vi har lärt oss mycket från det och jag har en positiv känsla där vi redan är ingång med förändringsarbetet inför nästa säsong. Det kommer att bli ett bättre år och jag hoppas att jag kan vara med och bidra till det, säger Gudrun som gillar den väg som ledartrion Pierre Fondin, August Fors och Jean Balawo håller på att staka ut.
– Pierre och August har förändrat en del sedan de kom in och vi jobbar vidare med de bitarna. Känslan är bra och man märker att det finns en beslutsamhet i gruppen om att vi ska göra en stark säsong 2020. 

För sportchef Jean Balawos del får han därmed ännu en viktig byggsten på plats i truppen där Gudrun kommer att bidra med viktig rutin i defensiven.
– Väldigt skönt att få en så pass etablerad spelare är klar för en fortsättning. Gudrun har spelat i isländska landslaget och varit tongivande där, så i nuläget känns det bra att få in en trogen spelare som gnuggar på och med hennes spelstil så kommer Djurgården att gå framåt. Laget behöver kontinuerligt ha spelare som presterar på hög nivå och Gudrun är en av dem, säger Jean.

Senaste nyheter

Relaterat