Företag

Joel Riddez blir ny tränare för DIF PA17

  • Ungdom
  • U17
  • 5 nov 2019

DIF Akademi förstärker på tränarsidan där Joel Riddez går in som huvudtränare för PA17.

Efter två år som ledare för DIF Dam - med roller som både tränare och sportchef - tar nu Joel Riddez klivet över till DIF Akademi. Där väntar ett nytt uppdrag som huvudtränare för DIF PA17 - tidigare benämnt U17.
– Det känns roligt och det är en bra möjlighet för mig att få fortsätta jobba som fotbollstränare i Djurgården. Jag har redan hunnit köra första passet i måndags och man kan se att det är väldigt många duktiga spelare som vill väldigt mycket. Så det här känns inspirerande och det är ett nytt kapitel för mig, konstaterar Joel.

Med endast ett första träningspass i ryggen är arbetet bara i sin linda där Joel nu systematiskt påbörjar lagbygget inför 2020.
– Truppen är inte helt satt och det kan säkert komma lite provspelare. Men av de spelare man ser idag så är det många som har en bra potential. Så det är kul att förhoppningsvis kunna hjälpa dem att bli elitspelare, berättar Joel som nu viker in på ett nytt spår inom den blårandiga fotbollen.
– Ju länge man håller på desto mer lär man sig som fotbollstränare. Man har nytta av den här erfarenheten att vara A-lagstränare i många år och har man haft det ansvaret är man trygg i sin ledarroll. Sedan är det här ett annat lag och en annan miljö och det får man också ta med sig. Det finns ett fokus på utveckling som är lite större än fokus på resultat på U17-nivå, att kunna förbereda dem på att bli elitspelare mer än att vinna en serie. Men förhoppningsvis kan man kombinera en mix av både resultat och utveckling.

Till sin hjälp får han en likaledes rutinerad och erfaren tränare som också ansluter till ledarstaben.
– Nu blev det klart att jag fick med mig Johan "Jocke" Matsson. Han har varit i Uppsala och tränat IK Sirius innan och har lång erfarenhet som tränare och även spelat på elitnivå själv i Öster och Sirius. Så det känns väldigt bra med en så erfaren person och han kommer in med full energi, summerar Joel. 

För Akademichef Christian Gentile innebär Joels ankomst många fördelar och han är mycket nöjd med att ha en så pass rutinerad tränare på plats.
– För oss är det här en perfekt pusselbit, jag kunde inte hitta någon bättre. Dels någon som vi känner till, har jobbat med våra representationslag och varit huvudtränare för damernas A-lag, dels en otroligt kompetent tränare med Djurgårdsbakgrund, som varit lagkapten och förebild. De här spelarna och min tränargrupp behöver mixen av välutbildade tränare. Nu får man in alla typer av komponenter och en person som kommer att vara en ambassadör för spelarna. Så det ska bli enormt roligt att ha Joel i pojkakademin, säger Christian som även ser fler fördelar på flicksidan med tillsättningen.
– Det stärker de banden eftersom Joel har god insyn på flick- och damsidan. På det sättet kommer vi närmare varandra i det arbetet och det är också otroligt viktigt att akademierna fungerar tillsammans. Flickakademien startade för 1,5 år sedan och då har vi tittat på formen, där tränare har varit med på båda sidorna. Det är ett viktigt sätt att få akademien sammansvetsad.

Senaste nyheter

Relaterat