Företag

Kerim Mrabti till Birmingham City

  • Herrar
  • 18 jan 2019

En blårandig mittfältsikon tackar för sig och gör sig redo för spel i engelska Championship.

Kerim Mrabti har varit ryktenas man under en längre tid och nu står det klart att hans nästa klubbadress blir Birmingham City FC i engelska Championship. En övergång där Kerim går som fri transfer eftersom hans kontrakt med Djurgården löpte ut vid årsskiftet.

För alla oss djurgårdare blir det ett vemodigt avsked av en DIF-profil som gett oss många oförglömliga stunder på fotbollsplanen. Ögonblick som derbyvändningen 2015 mot AIK från 0-2 till 2-2 med båda målen från Kerim, fullträffarna mot Kalmar i sista allsvenska omgången 2017 som säkrade Europaplatsen samt målet som säkrade segern i cupsemifinalen mot AIK förra året är bara några av de fantastiska prestationer som Kerim bidragit med i den blårandiga tröjan.

Nu närmast väntar som sagt ett utlandsäventyr i England för Kerim. Ett väntat steg som varit på gång under ett tag, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Det är ingen hemlighet att Kerim haft ambitionen att röra sig vidare för spel utomlands och nu har han hittat en klubb och en miljö som kan bli nyttig och utvecklande för honom. Vi önskar honom ett stort lycka till från Djurgården Fotbolls sida och riktar ett stort tack för hans fina insatser för föreningen under hans fyra år hos oss. Förhoppningsvis kan våra vägar korsas framöver när Kerim känner att han vill återvända hem till Sverige igen, summerar Bosse.

Kerims egna ord om avskedet från Djurgården kommer inom kort på DIFTV i en längre intervju.

Senaste nyheter

Relaterat