Företag

Olivia Schough klar för Djurgården

  • Damer
  • 8 jan 2019

Djurgården ror iland en riktig premiumvärvning när landslagsanfallaren Olivia Schough ansluter till föreningen. En tung, offensiv rekrytering som fullbordar truppbygget och höjer temperaturen rejält inför 2019.

Under måndagen stod det klart att Olivia lämnar Kopparbergs/Göteborgs FF och destinationen var huvudstaden. Ett tvåårigt kontrakt med DIF är nu påskrivet och Olivia är redo för spel i den blårandiga tröjan.
– Det här känns jättebra. Det har varit en lång process och jag är superglad att vi har kommit fram till en så bra lösning. Det var framför allt helhetsupplägget i Djurgården som lockade och jag är jättetaggad på att komma igång med säsongen som väntar, säger Olivia som har höga tankar om den blårandiga truppen som hon blir en del av.
– En riktigt bra trupp tycker jag och jag tror att vi verkligen kan nå väldigt långt med det här laget. Jag känner ju Hanna Folkesson och Malin Diaz som jag spelat med förut så det är intressanta spelare som Djurgården har nu. Det ska bli superkul att få bli en del av det laget och kul att få spela på Stockholms Stadion också. Det är en stor och fin arena med en bra matta och jag älskar naturgräs. Jag alltid tänkt på det när jag spelat mot Djurgården tidigare; att det vore härligt att spela på den här mattan jämnt, och det kommer jag att få göra nu.

Tränare Joel Riddez beskriver Olivia som en ”rivig, hårt jobbande spelare med bra rörelse som skapar mycket ytor för andra”  och när Olivia själv ombeds att välja ut hennes mest signifikativa spetsegenskap är det lagspelarbiten som dyker upp.
– Det kanske är tråkigt att kalla det en spetsegenskap men jag känner att jag är väldigt bra på att göra andra bra. Jag är duktig på att få en grupp att fungera och tar gärna löpningar för andra. Det kanske inte blir så mycket mål från mig men jag är väldigt bra på att lägga den sista passningen som gör att det blir mål.

27-åriga Olivias fotbollsresa tog sin början i Torup/Rydö FF och sedan bar det vidare via Ullareds IK, Falkenbergs FF, Kopparbergs/Göteborgs FF ut i Europa till Bayern Munchen och ryska Rossijanka där hon samlade på sig mycket nyttig rutin.
- Det betyder mycket. Jag har ju varit med ett tag nu och insett att jag verkligen har vuxit som spelare och människa tack vare allt man varit med om. Jag fick känna på tillvaron i Tyskland och Ryssland och kom hem till Eskilstuna efter det och gjorde min kanske bästa säsong någonsin. Jag tror att det hängde ihop med att jag fick mogna utomlands, växa som människa och sedan verkligen njuta av att få vara en fotbollsspelare. Jag vågar ta för mig mer som fotbollsspelare och det är nog det som har påverkat mig mest - att jag mognat och vet vad jag kan. Sedan har ju alla mästerskap och spelet med landslaget gjort mig starkare och mer erfaren. Nu fyller jag 28 i år och känner att jag jättemycket kvar att lära mig men jag har ändå kommit en bit på väg och känner mig trygg som människa. Vilket i sin tur gör att jag blir en bättre fotbollsspelare.

Landslaget är som sagt en fortsatt morot i tillvaron och trots 60 A-landskamper finns ingen mättnad än.
– Det står högt upp på listan att komma med till VM i år och jag vet ju att det gäller att prestera i föreningen för att komma dit. Peter Gerhardsson (förbundskapten) har ju varit tydlig med att det är dagsformen som man blir uttagen för så det gäller att ligga på topp och prestera i laget hela tiden. Det är ju en av två anledningar till att man vill göra bra ifrån sig i föreningen så klart.

Bra ifrån sig gör även @oliviaschough i sociala medier där hon har nästan fyrtiotusen följare på Instagram. En kanal som ger viktig exponering för hennes fotbollskarriär.
– Ja, några följare har man ju. Jag tyckte att det var lite roligare förut men jag är fortfarande intresserad av den biten. Det är så klart extra viktigt för oss tjejer att synas på det sättet när vi inte syns lika mycket i andra sammanhang. Det blir som vårt skyltfönster så jag försöker göra så mycket som möjligt av det. Det har varit lite lugnare på den fronten på sistone men jag hoppas på att kunna bidra mer där för att locka folk till våra matcher på Stadion, resonerar Olivia som kommer att spela i borgen under de kommande åren med ambitioner och förhoppning om framgångar.
– Nu vet jag ju inte vad Joel har sagt men bara jag ser på truppen så känns det som att vi har potential att nå toppen. Så att vara ett topplag tycker jag verkligen att vi kan ha som ambition. Sedan är det ju såklart ett jätteplus i kanten om vi kan nå Champions League redan i år. Djurgården hade ju en bra trupp redan förra året men sedan gick det kanske inte riktigt som det var tänkt med skador etc och sådana år kommer ju. Men jag hoppas att vi kan hålla oss friska och prestera bättre i år.

Något som direkt omsätts i praktik där Olivia kunde kicka igång första fotbollspasset med laget på Stadshagen strax efter intervjun.
– Ja, det blir första fotbollspasset på hur länge som helst så vi får se hur det går. Men fysen är bra och fotbollsbiten brukar gå snabbt att komma igång med. Så nu är det bara att köra på, summerar Olivia.

Senaste nyheter

Relaterat