Företag

Rachel Bloznalis klar för DIF

  • Damer
  • A-lag
  • 29 nov 2019

Djurgården stärker upp defensiven med amerikansk landslagsmeriterad försvarskraft.

Första nyförvärvet inför 2020 är på plats i DIF Dam. 24-åriga amerikanska mittbacken Rachel Bloznalis lämnar Umeå IK för spel i Djurgården och skriver på för ett kommande år i den blårandiga tröjan.

En välmeriterad mittback med starka ledaregenskaper som nu kliver in och förstärker truppen.
– Det känns spännande och jag ser fram emot nya utmaningar och möjligheter som väntar. Det ska bli kul att lära känna Djurgården och alla människor runt föreningen, berättar Rachel på telefon från Massachusetts, USA.

Att valet föll på Djurgården kändes som rätt steg för Rachel som gillar den svenska fotbollen och livet i Sverige.
– Jag har hört mycket gott om föreningen och gillar hur planerna för framtiden ser ut. Det känns som ett bra läge för mig att kunna komma in och bidra till laget. Så det ska bli roligt att lära känna alla spelarna och jag har fått ett gott intryck av tränarna Pierre och August. Jag är ju välbekant med Sverige vid det här laget så det känns positivt att fortsätta spela fotboll här, ligan håller en bra nivå.

Rachel har tidigare hunnit med två säsonger i Umeå IK efter att hon tidigare spelat college-fotboll för Boston University. I Umeå har hon varit en nyckelspelare med 25 respektive 26 matcher under 2018 och 2019 och en stark sammanhållande kraft i backlinjen.
– Jag är bra på att distribuera bollar och att hålla ett fokuserat lugn i defensiven. Jag försöker vara en ledare i backlinjen och spelar gärna tufft och fysiskt, säger Rachel som även har meriter från amerikanska U23-landslaget.
– Jag spelade i Nordic Cup i år och mötte faktiskt Sverige, det var en rolig och lärorik upplevelse. 

Men nu är det fullt fokus på DIF för Rachel som ansluter till laget i januari för att kicka igång säsongen.
– Jag hoppas att jag kan bidra till laget och att vi har en framgångsrik säsong. Men framför allt ska det bli väldigt roligt, summerar hon.

För sportchef Jean Balawo är det en viktig beståndsdel i truppbygget som nu ansluter och han har goda förhoppningar inför året.
– Det ska bli väldigt spännande att se vad som kommer att hända med Rachel i Djurgårdsmiljö. Vi har pratat mycket om att nästa års upplaga av Djurgården ska innehålla spelare med karaktär och det får vi med Rachel. Hon har fått många utmärkelser för hennes spel i Boston och varit startspelare två år i rad i Umeå som släppt in 0,6 mål per match. En otroligt bra värvning för oss där vi får in en spelande mittback som är väldigt tydlig i sitt spel defensivt och aggressiv i sitt försvarsspel. Så vi är väldigt nöjda med att vi får in Rachel i laget, konstaterar Jean.

Fakta Rachel Bloznalis

Position: Mittback
Född: 25 maj 1994
Längd: 1,73 m
Tidigare klubbar: New England Football Club, Boston University, Umeå IK
Kontraktslängd: Ett år.

Senaste nyheter

Relaterat