Företag

Schough: "Beyoncés Halo får mig i rätt stämning inför match"

  • Damer
  • 20 juni 2019

Vi frågade Olivia Schough om VM-tillvaron mellan fotbollspassen, vem som vinner i plump, och vilken musik hon och laget laddar upp med inför match.

Djurgårdens Olivia Schough spelar VM i Frankrike i det Sverige som i kväll möter USA. Matchen gäller vilka som blir gruppsegrare och av många hålls USA som favorit, men vi tror och hoppas förstås på svensk seger och gärna efter mål från Djurgårdens stjärna! Vi stämde av läget med Olivia inför kvällens match och frågade lite om vad de gör mellan träningarna och matcherna.
– Vi har det hur bra som helst. Vi kan inte ha det så mycket bättre. Underbar mat och fina hotell, säger Olivia.

Vem bor du med?
– Jag har valt att bo själv detta mästerskap eftersom Lotta Schelin har slutat. Annars hade vi bott tillsammans! Men jag hänger inne i alla andras rum under dagarna.

Hur kändes inhoppet mot Thailand?
–  Det kändes ganska bra! Det var framförallt skönt att få speltid igen efter fotskadan jag fick under förlägret.  

Förutom det sportsliga och att laget fokuserar på att göra en bra match mot USA kan Olivia även njuta av att spela VM och den uppmärksamhet ett mästerskap innebär.
– Det kommer vara riktigt mäktigt att möta ett av världens bästa lag inför fullsatta läktare!

Vilket lag i VM har imponerat mest på dig så här långt och varför?
– Jag tycker Italien har varit överraskande bra men Frankrike har verkligen imponerat än så länge. De har många målgörare och ett stabilt försvarsspel.

Vad gör ni mellan matcherna och träningarna?
– Vi spelar mycket kort, Exploding Kittens, FIFA, sällskapsspel och kollar film. Har vi tid så försöker vi gå ut och utforska städerna vi är i.

Vad för kortspel?
– Plump!

Vem vinner?
– Jag! Inte...Men väldigt många spelar Exploding Kittens. Jag vill gärna vara med men jag fattar inte reglerna, haha.Vilka tv-serier kollar du på under VM?
– Bodyguard (Netflix) kör vi nu. Innan var det Enkelstöten (CMore) som jag starkt kan rekommendera!

Vem i laget är mest tävlingsinriktad?
– 100% Magdalena Eriksson!

Vem i laget är mest för practical jokes?
– Nathalie Björn skulle jag säga.

Vem sköter musiken i omklädningsrummet?
– Kapten Seger är ansvarig men alla har möjlighet att lägga till sina låtar i vår VM-lista. Min favorit är Carolas -Säg mig var du står!

Vilken låt laddar du helst upp till inför match?
– Jag lyssnar endast på en låt i bussen till match och det är live-versionen av Halo med Beyoncé. Den är lång och får mig i rätt stämning.

Senaste nyheter

Relaterat