Företag

Sheilas väg tillbaka: "Jag blir starkare för varje dag"

  • Damer
  • A-lag
  • 28 juni 2019

Järnkaminen Sheila van den Bulk går all in på sin väg tillbaka från korsbandsskadan.

Ett fighterhjärta av hög kaliber. En vilja som säger att det bara ska gå. Ja, i Michaela ”Sheila” van den Bulks vardag krävs det en hel del hejarop för att fortsätta framåt.
– Det är tufft att inte få spela fotboll just nu. Det är ju det jag vill först och främst. Men jag får jobba hårt för att komma tillbaka nästa säsong, säger Djurgårdens mittfältare som råkade ut för en knäskada för ett par månader sedan.
 
Det var i mars tidigare i år som ytterligare en skada var framme för holländskan. ”Sheila” fastnade i gräset och slet av korsbandet. Dubbelt tungt eftersom hon missat stora delar av föregående säsong med en armskada, och att stundande säsongspremiären gick att nosa sig till.
– För två år sedan bröt jag armen, precis innan EM. Och sedan samma arm efter EM, berättar Sheila som ändå var med i den holländska trupp som tog guld i turneringen.
 
Vägen tillbaka är inte rak, även om det pekar spikrakt åt rätt håll. Men en del smärta som följer med. Vissa dagar är bättre än andra.
– Jag känner att varje muskel blir starkare för var dag. Sakta men säkert läker knäet, precis som det borde, säger holländskan.
 
När hoppas du vara tillbaka i träning med boll? I match?
– Mentalt är jag redo för comeback. Det är en annan sak rent fysiskt, säger Sheila som opererade knäet för nio veckor sedan.
– Det är inte läge att riskera något nu. Jag kommer vänta till nästa säsong. Jag har sett liknande skador tidigare och spelare som kom tillbaka för tidigt, fortsätter hon.
 
Nästa match för Djurgårdens damer är återstarten av OBOS Damallsvenskan den 20 juli borta mot skånska Limhamn/Bunkeflo, just nu på näst sista plats i tabellen. En viktig match för våra blåränder som jagar tryggare mark i tabellen.
– Nu går vi vidare och bygger vidare efter sommaren. Det tog lite tid innan laget hittade rätt tillsammans, lärde känna hur vi ska spela. Det finns fortfarande mycket att arbeta på. Men den senaste segern var viktig för lagkänslan och för fansen, säger Sheila.
 
28 juli väntar Dubbel-DIF på Tele2 Arena. Först herrarnas match mot BK Häcken följt av damerna som tar emot Eskilstuna United kl. 18.00.
– Otroligt härligt! Jag hoppas alla stannar kvar efter första matchen, säger Sheila upprymt. 

Under sensommaren och hösten kommer du kunna se Sheila allt oftare på träningarna.
– Först och främst jobbar jag vidare med rehaben. Men så fort jag kan springa kommer jag vara med på träningspassen. Jag vill visa dem hur roligt det är att spela fotboll. Och ingen vill spela fotboll mer än jag just nu, avslutar hon.
 
Följ gärna Sheila på Instagram: https://www.instagram.com/sheilavdb/
Köp biljett till Dubbel-DIF den 28 juli: https://diffotboll.ebiljett.nu/Tickets/Choose/100?S=0

Senaste nyheter

Relaterat