Företag

Stephanie Malherbe klar för Djurgården

  • Damer
  • 26 mars 2019

Den sydafrikanska landslagsmittfältaren ansluter omgående till DIF Dam.

Joel Riddez vilar inte på hanen och täpper blixtsnabbt till luckorna efter de dubbla korsbandsskadorna i truppen. I fredags kom den landslagsmeriterade mittfältaren Stephanie Malherbe till Stockholm och nu finns ett påskrivet kontrakt. En fin förstärkning inför den väntande damallsvenska premiären och Stephanie själv är upprymd över att få dra på sig den blårandiga tröjan. 
– Det här känns jättebra. Väldigt spännande att vara här och jag ser verkligen fram emot utmaningen. Damallsvenskan håller en hög nivå och själv kommer jag från college-fotboll i USA så det här blir ett spännande steg att ta, säger Stephanie som har hyfsad koll på sin nya förening.
– Jag vet att det är ett lag som var bra redan förra året och är på väg uppåt med många starka spelare. Så det ska bli roligt att ansluta och bidra till laget. 

För Stephanie blev tajmningen perfekt och efter avslutade studier kan hon nu fokusera helt på Djurgården.
– Jag fyller snart 23 år, kommer från San Diego och är nyligen examinerad från mina ekonomistudier vid universitet i Houston. Men den biten får vänta, nu vill jag bara fortsätta spela fotboll.

Ser man till egenskaperna är Stephanie mycket användbar som defensiv mittfältare men hon hanterar även andra positioner.
– Jag är en teknisk spelare som tar stort defensivt ansvar och gillar att ha mycket boll. Främst en defensiv mittfältare men jag kan spela på många positioner. Så om jag behövs i försvaret eller anfallet är det inga problem, säger Stephanie som trots sin uppväxt i USA har spelat åtta A-landskamper för Sydafrika.
– Jag blev uttagen till det sydafrikanska OS-landslaget och representerade dem då. Mina föräldrar är från Sydafrika så jag har dubbla medborgarskap.

Med Alexandra Lindberg på plats och Stephanie in i truppen har tränare/sportchef Joel Riddez nu styrt upp en fullgod trupp inför den stundande starten i Damallsvenskan. En utmärkt lösning på en knepigt situation med två långtidsskador där tidigare rekryteringsarbete bar frukt.
– Vi har haft kontakt sedan november och nu blev det ett läge där vi kunde ta in henne. Stephanie har närmast spelat college-fotboll i USA några år. Hon var också med och spelade OS med Sydafrika 2016 där hon gjorde väldigt bra matcher som defensiv mittfältare, bland annat mot Sverige. En duktig bollvinnare som är framför allt defensivt lagd och tanken är att hon kan lösa lite av det som vi tappade när Sheila (van den Bulk) försvann med sin knäskada. Men också en spelare som kan tackla fler positioner om det skulle behövas. Hon har fått väldigt bra vitsord från sina tidigare tränare och kom in och tränade med oss i fredags och gjorde det bra. Hon är så pass taktiskt skolad att hon känns trygg att ta in i vår miljö och kommer att kunna anpassa sig snabbt, berättar Joel som intygar att Stephanie är i god form och redo för spel direkt.
– Hon har spelat fram till nu så det är ingen fara. Hon har tränat med ett lag i Danmark och tanken var att hon skulle spela i danska ligan i år. Men vi lyckades kontraktera henne och Stephanie är en spelare som absolut är med och konkurrerar från start.

 

Fakta Stephanie Malherbe

Position: Mittfält
Född: 5 april 1996
Längd: 162 cm
Tidigare klubbar: Texas A&M
Landslag: 8 A-landskamper med Sydafrika

Senaste nyheter

Relaterat