Företag

Succé för DIF beachsoccer: "Bevisat att vi står oss bra internationellt"

  • Övriga lag
  • Beachsoccer
  • 7 juni 2019

Med tre segrar på fyra matcher är det nu dags för kvartsfinal i beachsoccerns Champions League i Portugal.

Djurgården beachsoccer gick in i sitt första tävlingsår, 2018, med ett tydligt mål: att vinna SM och således kvalificera sig för Euro Winners Cup 2019 - vilket de också gjorde! Som om inte det vore nog vann de även CobödaBana, en prestigefylld turnering spelas på Öland för 23:e gången 2019. Denna framgångsrika sommar gav mersmak – och arbetet inför 2019 startade omedelbart!

Den 31 maj åkte Djurgården beachsoccer till Portugal för att spela Euro Winners Cup, kort förklarat är det som beachsoccerns motsvarighet till fotbollens Champions League.

Tre spelare har erfarenhet av turneringen sedan tidigare deltagande med andra lag, ett mått på att laget håller hög internationell nivå! Djurgårdens styrka som lag ligger i den goda sammanhållningen och det spelet de byggt upp tillsammans. De har spelat tillsammans länge och finner trygghet och glädje i det. De står inför en tuff utmaning och en helt ny dimension än det de är vana vid i Sverige. Så här sa spelaren Julia Blomström inför resan:

– Personligen tror jag att vi kan stå upp bra, men det är helt beroende av att vi alla presterar. I och med att man är så få på planen och att det går så fort finns det inte utrymme för misstag. Då blir man straffad direkt, speciellt mot sådant här motstånd. Men känslan i laget är ändå bra. Alla är motiverade och vi inte kommer be något lag om ursäkt, utan det är bara full fart framåt!

Djurgården gjorde ett bra gruppspel och vann två av tre matcher vilket räckte till avancemang till åttondelsfinal. Även denna match vann man, med 5-4, och är nu alltså framme i kvartsfinal. En match som spelas fredagen den 7 juni klockan 17:30 svensk tid. Du kan se matchen live och gratis här!

Vi kontaktade Julia efter åttondelsfinalen och innan fredagens kvartsfinal.

Har ni överträffat era egna förväntningar?
– Ja, det skulle jag vilja säga. Vi hade som mål att gå vidare från gruppen, något inget svenskt lag tidigare gjort, och det har vi gjort nu. Och dessutom vunnit åttondelsfinalen. Även om vi har höga förväntningar på oss själva trodde nog ingen att vi skulle ta oss till kvartsfinal när vi gick in i turneringen. Nu när vi står här känns det däremot inte som att vi hamnat här av en slump, utan det har vi verkligen gjort oss förtjänta av. Vi står oss riktigt bra internationellt. 

Vad vet ni om motståndarna AIS Playas de San Javier?
– Det är ett bra lag, de har värvat in tre engelska landslagstjejer så de går för att vinna hela turneringen. De är fysiskt starka och har flera individuellt duktiga tjejer. De är däremot inte så samspelta, tar långa byten och spelar lågt med tre spelare vilket jag tror kan passa oss.

Vad är er matchplan?
– Vi försöker spela på att få motståndarna i rörelse, ligga rätt i defensiven och ha mycket energi i offensiven. Det kommer bli den tuffaste matchen hittills men vi har en riktigt bra känsla i laget. 

Har ni börjat drömma om final?
– Vi har börjat inse att vi är ganska nära nu, vilket är både motiverande och häftigt. Nu när vi har några matcher i ryggen känner vi att vårt spel står sig väldigt bra internationellt och att vi kan gå hela vägen. Vi försöker ta en match i taget och är inställda på att ta oss så långt vi kan. Vi känner verkligen att ingenting är omöjligt för oss!


Se matchen live här fredag den 7 juni klockan 17:30!

Följ även gärna laget på @dif_beachsoccer på Instagram.

Fakta: Beachsoccer är en av FIFA:s tre fotbollsgrenar, tillsammans med fotboll och futsal. Varje år spelar ca 7 500 personer i sanktionerade tävlingar i Sverige och sporten blev godkänd av SvFF så sent som 2010 som en av fotbollens idrotter. 2012 startade det första inofficiella SM-slutspelet och 2013 tillsattes en futsal- och beachsoccerkommittée hos SvFF.

Senaste nyheter

Relaterat