Företag

Nytt kontrakt för Rachel Bloznalis

  • Damer
  • A-lag
  • 25 sep 2020

DIF Dams amerikanska försvarare förlänger med två nya år.

Inför årets säsong anslöt Rachel Bloznalis till Djurgården från Umeå IK. En spelare med just den karaktär som efterfrågades i lagbygget – aggressiv, tydlig i sitt defensiva spel och dessutom en skicklig huvudspelare.

Efter ett antal fina prestationer i den blårandiga tröjan under säsongen blir det nu en tvåårig kontraktsförlängning. Ett besked som uppskattas av Rachel som kritade på i veckan.
– Det känns spännande och roligt att skriva på ett nytt kontrakt. Jag ser fram emot att fortsätta bidra till klubben och att utvecklas som spelare under de kommande åren, det blir ett perfekt steg för mig i karriären. Jag trivs väldigt bra i laget med spelarna och ledarna och stödet som finns i föreningen har skapat en väldigt positiv känsla för Djurgården under mitt första år här. Så det kändes naturligt att förlänga, berättar Rachel som tycker att laget tagit ordentliga kliv framåt under säsongen.
– Energin och motivationen har varit bra och vi har en gemensam syn på vad vi vill åstadkomma. Det känns meningsfullt när vi spelar på det sätt vi vill och tar poäng. Det har också varit spännande att se hur laget utvecklats under året med tanke på att vi var många som var nya inför året. Vi har tagit stora steg sedan vi startade i januari och det har varit roligt att få vara en del av det. Förhoppningsvis avslutar vi serien riktigt bra nu och tar igen de poäng som vi inte fick med oss i början av serien.

Att statistiken inom försvaret, Rachels egen lagdel, ser bra ut är också ett plus.
– Backlinjen har jobbat bra ihop och vi har skapat bra relationer på planen. Vi lyckades inte hålla så många nollor i de första matcherna men nu har vi hittat en defensiv där motståndarna har svårt att göra mål på oss. Just nu är vi tredje bästa lag sett till insläppta mål i ligan så vi ska fortsätta hålla ihop det och vara fysiska och aggressiva i vårt försvarsspel. Personligen tycker jag att det har gått bra för egen del och att jag kommit in i laget på ett bra sätt. Jag har kunnat använda mina styrkor för att hjälpa laget, så det har varit positivt.

Nu väntar som sagt ytterligare två år i den blårandiga tröjan och Rachel hoppas på fortsatt framåtrörelse. 
– Jag hoppas att vi blir bättre hela tiden och fortsätter jakten på att bli ett topplag i OBOS Damallsvenskan. Att vi etablerar oss som ett starkt lag och det ska bli roligt att vara med på den resan.

Det gör även sportchef Jean Balawo som är i fullgång med planeringen för 2021 och är mycket nöjd med att säkra upp Rachel för de två kommande åren.
– Fantastiskt kul att vi får fortsätta att jobba med Rachel där vi väljer att att förlänga med två år eftersom vi ser en tydlig utvecklingspotential i henne. Vi tror och hoppas att hon kommer att ta ytterligare steg under sin fortsatta DIF-karriär där hon kan vara med och hjälpa oss i jakten på de högre placeringarna, sammanfattar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat