Företag

Joel Riddez om säsongen för PA17

  • Ungdom
  • U17
  • 13 jan 2020

Tränare Joel Riddez går igenom truppstatus och premisserna inför säsongen för DIF PA17

En ny säsong väntar för Djurgrårdens yngre garde där DIF PA17 förbereder sig inför ett nytt år. För tränare Joel Riddez är entusiasmen stor inför det som väntar och han ser fram emot att komma ur startblocken.
– Vi hade ett uppstartsmöte under förra veckan och truppen är satt om det inte skulle hända något speciellt. Många ambitiösa unga killar som vill framåt så förhoppningsvis kommer vi att få en bra träningsmiljö som gör att de utvecklas, säger Joel.

Har det skett några förändringar på ledarsidan?
– Ramin Sepasi är klar som assisterande tränare och det känns jättebra. Han har varit länge på akademisidan där han samlat på sig mycket erfarenhet och kan spelarna väl. Vi har kommit igång bra under november-december och så körde vi igång första passet för säsongen under onsdagskvällen.

Blir det någon förändring i seriesystemet så som det har skett i U19-serien?
– Nej, U17 kommer att ha uppdelning i två allsvenska serier, norra och södra, med sedvanligt slutspel. Vi spelar i norra där de två bästa går till slutspel med semifinal och de två sämsta åker ur. Sedan har vi även Ligacupen under vintern som vi ska genomföra med flera gruppspelsmatcher. Där går vinnaren vidare till semifinal. Så det blir mycket matcher i år och det kommer att bidra till vår utveckling.

Kommer det att ske några ändringar i verksamheten för er del?
– Akademin har en tydlig ram för hur man vill utveckla spelare och den följer vi så klart. Sedan är ju alla fotbollstränare olika och har sina vinklar där jag kommer med mina erfarenheter. Till det kommer andra med sina specifika erfarenheter och där ska vi få till en bra mix. Men vi är en kugge i ett maskineri där mina spelare förhoppningsvis landar i U19 hos Johan (Palm, tränare) samtidigt som Viktor Bloms spelare i U16 ska landa hos mig. Så vi måste ha en bra dialog oss emellan och det har vi redan. Förhoppningsvis kommer alla känna att det är en helhet i Djurgården.

Det brukar vara svårt att lyfta fram enskilda namn men finns det någon spelare i truppen du skulle vilja lyfta fram lite extra?
– Det finns spännande spelare även om det inte är någon som är landslagsspelare i nuläget. Men vi har många som kan bli väldigt duktiga fotbollsspelare även om jag inte vill peka ut någon just nu. Det handlar om att träna bra över tid. De som orkar det har störst förutsättningar för att ta nästa steg. Många har möjligheten och vi ska skapa förutsättningar för att de ska kunna ta sig så långt som möjligt. Sedan är det upp till dem själva.

Senaste nyheter

Relaterat