Företag

Hampus Finndell uttagen i svenska U21-landslaget

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 maj 2021

"Jag är väldigt glad över beskedet", säger Hampus som drar på sig den blågula tröjan för U21-landskamp mot Finland samt EM-kval mot Luxemburg i juni.

Få lär ha undgått Hampus Finndells starka vårsäsong i år där han etablerat sig ordentligt i den blårandiga startelvan och dessutom hunnit med två allsvenska mål, varav det senaste var såväl betydelsefullt som elegant när han saxsparkade in 2-1 mot Hammarby.

Prestationer som inte heller gått under radarn för U21-landslagets förbundskapten Poya Asbaghi som tagit ut Hampus till den svenska U21-truppen som samlas inför kommande genrep mot Finland den 3 juni, följt av skarpt läge i U21 EM-kvalet mot Luxemburg en vecka senare.
– Det känns jättekul och jag är väldigt glad över beskedet, säger Hampus efter tisdagens träning på Kaknäs.

Var det väntat?
– Både ja och nej. Jag har ju gjort fem allsvenska matcher och haft lite skadebekymmer som gjort att jag missat två matcher. Men det är väldigt kul att få komma med till slut.

Känner du många i det nya U21-landslaget?
– Ja, det finns några där som jag spelat med under tidigare landslagssamlingar. Så det blir en del bekanta ansikten och några nya. Men det blir kul att lära känna dem också.

Det innebär också att du har spelat i alla svenska U-landslag från 15 upp till 21.
– Ja, så är det. Sedan blev det ju ett litet hack i kurvan där jag inte var med på ett tag, men nu kom det.

EM-kval mot Luxemburg efter genrep mot Finland väntar. Tankar om motståndet?
– Två tuffa matcher antar jag även om jag inte kan så mycket om deras U21-landslag än så länge. Men vi kommer att få läsa på om dem och försöka hantera dem på bästa sätt. Jag tror att det kommer att bli två bra och roliga matcher.

Fler EM-kvalmatcher mot Italien, Irland, Bosnien Hercegovina och Montenegro väntar längre fram, vad tror du om gruppen?
– Det blir en tuff grupp, så vi får försöka att spela ihop det här nya gänget och förhoppningsvis få till en framgångsrik saga.

I övrigt tränar ni fram till torsdag och sedan blir det lite ledigt och allsvenskt uppehåll. Hur summerar du vårsäsongen för din egen och lagets del?
– Personligen och för lagets del tycker jag att vi haft en bra vår. Vi ligger uppe i toppen och har spelat en bra fotboll. För egen del har jag haft en bra vårsäsong och fått spela ganska mycket när jag kunnat. Så nu vill jag fortsätta på det här spåret och hoppas att vi alla kommer tillbaka efter ledigheten och kan vara lika bra som vi varit hittills, avslutar Hampus.


 

Senaste nyheter

Relaterat