Företag

Inför Kalmar - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 juli 2021

Viktiga poäng på spel i toppstriden när DIF beger sig till Guldfågeln Arena på söndag.

KALMAR - DJURGÅRDEN

Söndag 25 juli kl. 15.00, Guldfågeln Arena


Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.

Truppstatus

Mattias Mitku, Hjalmar Ekdal, Albion Ademi, Linus Tagesson och Aleksandr Vasyutin är de spelare som inte är uttagningsbara till matchen, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar 

  • Skön urladdning med 5-1 mot Sirius ger en bra boost inför matchen.
  • 300 DIF-supportrar kunde köpa biljett till matchen och finns på plats för att stötta laget nu när restriktionerna lättat.
  • Rasmus Schüller, Jacob Une Larsson och Aslak Witry missar nästa match vid gult kort.
  • Formstarka Magnus Eriksson är i delad topp i den allsvenska poängligan med två mål och sju assist. Blir det nya poäng från lagkaptenen på Guldfågeln Arena?
 

Thomas Lagerlöf inför matchen:

– Vi ligger bra till och har haft mycket spelare igång i träning, en bra träningsvecka helt enkelt med fint väder ute på Kaknäs. Alla börjar vänja sig vid värmen, det är inte ovant att spela i 28-29 grader längre, och det har varit bra energi där ute. Så jag måste verkligen berömma spelargruppen för deras inställning.
– I övrigt har vi utvärderat vad vi gjorde bra i senaste matchen och kopplat det till vad vi gjorde mindre bra i framför allt första halvlek mot Halmstad borta, tittat på skillnaderna och vad som gör oss starka som ett kollektiv. Det är sådana saker vi har tryckt på i veckan.


Om Kalmar

  • På nionde plats i tabellen med 14 poäng.
  • Oliver Berg är lagets bästa poängspelare med fyra mål och tre assist så här långt.
  • Har haft en resultamässigt tuff återstart av serien med en poäng på de tre senaste matcherna.

Thomas Lagerlöf om Kalmar
– Vi har mött dem både i cupen och i en träningsmatch, vilket ju har varit två helt skilda tillställningar. Kalmar är extremt tydliga i sitt spelsätt med väldigt mycket bollinnehav. De vill kontrollera matcherna och lyckas med det i de flesta fall, även om de inte fått med sig resultatet alla gånger. Sedan ligger det kanske någonting i att de inte fått med sig poäng i vissa matcher, så vi ska försöka göra vårt för att de inte ska få med sig något resultat den här gången heller, säger ”Tolle” som lyfter fram tålamod som ett viktig egenskap inför matchen.
– När man möter lag som Kalmar – som påminner om hur Sirius såg ut under Henrik Rydström under förra året – så handlar det verkligen om att vara noggranna och kunna acceptera i perioder att motståndarna är skickliga med bollen. Man får inte bli uppstressad om Kalmar äger boll i perioder. Sedan vill vi så klart också kontrollera matchen och ser helst att vi styr och ställer. Men vi brukar prata om aktivt tålamod. Man behöver inte bli passiv bara för att man har tålamod, det kan gälla såväl offensivt som defensivt. Även i offensiven kan man behöva ha tålamod men det får inte innebära att man står och passar bollen i sidled i backlinjen. Så vi ska försöka balansera den biten rätt.

Senaste nyheter

Relaterat