Företag

Årets bästa med Jacob Une Larsson

  • Herrar
  • A-lag
  • 30 dec 2021

Djurgårdens backklippa väljer ut minnesvärda händelser under året.

Inte helt otippat blev det ännu en stabil säsong från Jacob Une Larsson som gjorde 28 allsvenska matcher från start och dessutom stod för tre mål. Signifikativt för "Jake" som allt som oftast är skadefri och har ett imponerande facit där han spelat 133 av 150 allsvenska matcher under de fem senaste åren. Under samma femårsperiod har han även mäktat med fem mål på 17 matcher i Svenska Cupen - ett gott tecken inför det kommande gruppspelet i cupen i februari.

När denna artikel publiceras befinner sig "Jake" på välförtjänt julledighet men innan han checkade ut för året passade han på att summera säsongen som gått.

Årets mål?
– Det är väl Banda hemma mot Kalmar som dyker upp först. Sedan var Manges mål mot Häcken jäkligt snyggt också men rösten faller på Banda.

Du överväger inte ditt 2-1 mot Häcken efter hörna?
– Den kan nog inte sorteras in som någon av de vackrare.

Men man får ändå säga att avslutet var distinkt…
– Jo, bollen skulle in i mål.

Årets lagprestation?
– Malmö hemma var en bra match när vi vann med 3-1, allting klaffade då. Segern mot Hammarby var också ett fint resultat men prestationsmässigt är det Malmö-matchen som är starkast i minnet.

Årets bästa prestation för egen del?
– Den var svår. Jag brukar försöka hålla en jämn nivå genom hela säsongen och har ingen match där jag på rak arm kan säga att jag var grym. Jag tycker snarare att det alltid finns saker att förbättra, så jag passar på den.

...och om du bedömer din egen säsong överlag?
– Den är väl godkänd. Jag har haft en lite annan roll i år känns det som, axlat någon form av ledarskapsroll nu när det varit många unga, nya spelare. Sett till att de har hamnat rätt och förstått vad tränarna vill. Jag ska inte sträcka mig så långt som att kalla mig lagpappa men ändå en ansvarsfull roll där du tänker på några fler än dig själv. Men totalt sett ett helt okej år får jag säga.

Årets lagkompis?
– Mange (Eriksson) har ju höjt stämningen ute på Kaknäs varje dag. Han har ju dragit ett stort lass så jag väljer honom. En riktig glädjespridare som sett till att alla varit med på tåget och gjort det väldigt bra i sin roll som kapten.

Årets garv?
– Det är ett covidtest i örat som fortfarande har etsat sig fast hos mig. Men jag nämner inga namn…

Om vi blickar fram mot 2022, vad kan man förvänta sig?
– Att vi förhoppningsvis förbereda oss väl för att hantera både Allsvenskan och Europa. Det blir tredje gången jag spelar i Europa med Djurgården och det är någonting som vi inte har lyckats med än, att ta oss längre än vad vi gjort tidigare. Det tror jag vi kommer att få se på försäsongen också, att det kommer att vara lite tuffare för att kunna hantera den ökade belastningen som det innebär med Europa-spel.

Conference League innebär ju ändå lite mer hanterbart motstånd får man hoppas?
– Det är ju kul på ett sätt. Samtidigt är det roligt att möta de stora drakarna också, så det är väl delade känslor kring det. Men jag hoppas att det är det som kommer att sätta tonen på försäsongen, att vi ska se till att ha alla friska och en bred trupp plus att vi är jäkligt starka för att kunna hantera säsongen.   

Det blev ju även allsvenskt guldsniffande i år, kan det bidra med tändvätska inför 2022?
– Absolut, man blir grymt revanschsugen. Jag är väl fortfarande lite i stadiet att man grämer sig men jag är övertygad om att i januari kommer man att känna att nu ska vi fan gå hela vägen.

Senaste nyheter

Relaterat