Företag

Dennis Gabrielsson tackar för sig

  • Damer
  • A-lag
  • Ungdom
  • F19
  • 3 nov 2021

Efter fyra år i blårandig tjänst rör sig nu en uppskattad ledare inom DIF Dam och flickakademin mot nya utmaningar.

Dennis Gabrielsson anlände från Gotland till Djurgården i början av 2018 som assisterande tränare för damlaget och redan då fanns de karaktäristiska glasögonen på plats som blivit något av ett trademark för honom.

Sedan dess har Dennis arbetat med DIF Dam och gradvis flyttat över uppdraget som huvudtränare för DIF FA19, vilket han sedan fokuserat på under det senaste två åren. Under den perioden har han dessutom varit ansvarig för spelarutvecklingen i flickakademin i åldrarna 10-19, samt varit flickakademins koordinator för skolsamarbeten. Så det har varit fullt upp fram tills nu för Dennis som tackar för sig med många fina år i bagaget.
– Det känns ju lite sorgligt att lämna. Jag har varit fyra år i Djurgården och har trivts oerhört bra i föreningen. Det har blivit två år med damlaget och sedan två och ett halvt med FA19 där det resultatmässigt har gått ganska bra ändå. Vi har fantastiska tjejer i FA19-laget, båda kullarna så att säga, och skönt att avsluta med åtta segrar och två kryss på de tio sista omgångarna. Sedan har ju många av dem gått vidare uppåt och fått chansen i A-laget så det är också kul, berättar Dennis som nu beger sig västerut.
– Som sagt blir det lite jobbigt att lämna men samtidigt har vi fått chansen att köpa ett hus som vi verkligen velat ha och pendelavståndet blir för långt tyvärr eftersom det ligger  Kumla.

Vad som väntar närmast för Dennis är dock inte spikat men siktet är inställt på en fortsättning inom fotbollen.
– Det är inte bestämt ännu vad jag ska göra härnäst. Förhoppningsvis kan jag jobba med fotboll någon annanstans i en ny miljö eller så kanske jag går tillbaka till skolan en sväng. Vi får se, inget är klart ännu. Men jag vill såklart hålla på med fotboll, det är det jag brinner för, avslutar Dennis.

”Han har gjort väldigt mycket bra saker för Djurgården”

För flickakademichef Jean Balawo uppstår därmed en lucka i ledaruppsättningen som kommer att behöva fyllas när Dennis nu rör sig vidare.
– Dennis gör sin ”last dance” med FA19 nere i Växjö i Girls Elite Trophy 12-14 november och lämnar sedan över laget. Han kommer dock att vara kvar på skolan under hela december och sedan flyttar han till Kumla, berättar Jean som tackar av en driven och uppskattad ledare som har gjort avtryck.
– Dennis har varit otroligt produktiv inom flickakademin, många spelare har gått via honom upp till A-laget. Han har varit väldigt involverad kring utvecklingen av vissa spelare och det arbetet ser vi nu ser frukten av. Så det är självklart tråkigt att han slutar eftersom han gjort väldigt mycket bra saker för Djurgården, dels som assisterande A-lagstränare för damerna och dels som ansvarig för FA19. Han har haft grym koll på vår flickakademi och gett oss väldigt många bra spelare, så det får vi tacka honom för, summerar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat