Företag

DIF Dam gör sig redo för Volkswagen Stockholm Challenge

  • Damer
  • A-lag
  • 19 jan 2021

Spännande turnering väntar i februari där AIK, BP och Hammarby står för motståndet.

Försäsongen är igång och förutom de sedvanliga träningsmatcherna blir det en extra intressant uppladdning inför säongsstarten med fyrlagsturneringen Volkswagen Stockholm Challenge som spelas i februari. AIK, BP och Hammarby är de övriga lagen i turneringen där totalt fyra matcher spelas på Tele2 Arena och sänds live av Sportbladet.

För Djurgårdens del väntar inledande semifinal mot BP den 6 februari kl. 13.00 och i händelse av seger spelas sedan final den 14 februari mot vinnaren i den andra semifinalen AIK-Hammarby. En viktig och rolig turnering för Djurgården av flera olika anledningar, enligt sportchef Jean Balawo.
– Som ett led i att utveckla och framhäva damfotbollen i Stockholm och Sverige så behövs det sådana här större typer av projekt som ger framtidstro. Med Volkswagen Stockholm Challenge så får vi inte bara möjlighet att finslipa formen inför OBOS Damallsvenskan men också möjligheten att höja temperaturen och intresset kring damfotbollen ytterligare i Stockholm, konstaterar Jean.

Spelschema:

Semi Finaler - Lördagen den 6 Februari
BP – Djurgården, avspark kl. 13.00
Hammarby – AIK, avspark kl. 16.00

Placeringsmatcher – Söndagen den 14 Februari
Bronsmatch, avspark kl. 13.00
Final, avspark kl. 16.00


Ambitionen med Volkswagen Stockholm Challenge är att turneringen nu etableras och utvecklas till en årligt återkommande försäsongsturnering där Djurgården, AIK, Brommapojkarna, och Hammarby alla möts i ett professionellt sammanhang.

Matcherna produceras av Spring Media och distribueras live i samarbetet med Sportbladet. 

Senaste nyheter

Relaterat