Företag

Djurgårdsbutiken flyttar - och växer

  • Föreningen
  • Souvenirer
  • 14 okt 2021

Nästan fem år efter flytten in i Globen Shopping byter nu Djurgårdsbutiken lokal.

Hösten 2016 beslutade sig Djurgården Fotboll och Hockey att lägga souvenirförsäljning i ett gemensamt bolag. Sommaren 2017 slogs därefter Djurgårdsbutiken upp sina portar nedanför rulltrappan vid McDonalds i Globen Shopping. En fantastisk upplevelse var på plats för blårandiga hjärtan att vallfärda till, mitt i händelsernas centrum i nära anslutning till såväl Tele2 Arena, Avicii Arena och Hovet.

Sedan starten har verksamheten stadigt ökat i popularitet och omsättning. Nu är det dags att spänna bågen ytterligare. Från mars månad 2022 hittar DIF-supportrar en större Djurgårdsbutiken på plan 3 i Globen Shopping, precis intill Stadium och H&M.
- Det är fantastiskt kul att vi nu kan avslöja det som vi arbetat med bakom kulisserna under en längre tid. Det är en seriös och långsiktigt satsning vi gör för att glädja alla medlemmar och supportrar som känner för att klä sig i våra klassiska färger på både match och till vardags. Den nya etableringen skickar också en signal om att vi är seriösa i det vi gör och att vi vill befästa vår position som en av Nordens mest framgångsrika föreningar inom detalj- och e-handel. Det är med stolthet och en stor portion ödmjukhet som vi nu tar oss an nästa steg genom denna nyetablering, säger Tommie Lindberg, verksamhetsansvarig för Djurgårdens Merchandise HB.

100 m2 större yta

Den nya butiken, som får en utökad yta med runt 100 kvadratmeter, kommer möjliggöra fler aktiveringar på plats för supportrar och partners. En större upplevelse, med ett bredare sortiment, som kommer göra avtryck i närområdet, samt höja såväl match- som shoppingupplevelsen i Globen-området. Samtidigt med den nya butiken så etableras ett nytt e-handelslager i anslutning till butiken som kommer att effektivisera arbetet med e-handeln.

Djurgårdsbutiken har för närvarande åtta personer fast anställda, och 10-12 personer som arbetar extra under matchdagar, då i butik, på torget utanför Globen Shopping samt på arenorna.
 
Mer information följer på DIF.se under kommande månader.
 
Hitta till Djurgårdsbutiken
Under besöket i Globen Shopping kan man parkera gratis i två timmar. Det finns 1500 parkeringsplatser under Globen Shopping.

Handla DIF-souvenirer på nätet

Senaste nyheter

Relaterat