Företag

Landslagssvepet - Zamora het när Chile kryssade

  • Damer
  • A-lag
  • 20 sep 2021

Daniela Zamora låg bakom båda målen när Chile spelade 2-2 mot Uruguay, Linda Motlhalos Sydafrika ställdes mot Portia Boakyes Ghana och Nellie Lilja startade för svenska U23-landslaget.

Det blev en intressant DIF-duell i helgen när Linda Motlhalos Sydafrika tog sig an Portia Boakyes Ghana i Aisha Buhari Cup - en vänskapsturnering som arrangeras i Nigeria med syfte att främja flickfotbollen.

Både Linda Motlhalo och Portia Boakye startade och stod för fina prestationer i matchen som Sydafrika vann med 3-0, där det även är värt att notera att Portia spelade i anfallet som högerytter och var mycket nära att bidra med assist med sina kvicka fötter på högerkanten.
Se highlights från matchen här: https://www.youtube.com/watch?v=2x_MnJoANUY

För Daniela Zamora blev det däremot poäng i landskampen mot Uruguay när hon assisterade Esperanza Pizzaro Pagalday till öppet mål med en smart nickpass. Uruguay replikerade med två mål men Zamora låg även bakom kvitteringen när hon ordnade straffen på övertid som Karen Araya satte till 2-2, vilket också blev slutresultatet. Se Chiles båda mål här:
https://twitter.com/LerouxReynaldo/status/1439861415289008134
https://twitter.com/LerouxReynaldo/status/1439862272961155073

För Nellie Lilja och det svenska U23-landslaget blev det däremot bistrare siffror i en tuff match mot Nederländerna som slutade med förlust. Efter ett tidigt ledningsmål blev det till slut 3-0 till Nederländerna och Nellie spelade hela matchen från start.

Sedan tidigare har vi även rapporterat om den fina blårandiga representationen i det svenska F17-landslaget där Elvira Björklund och Nicole Ruiz Granados startade landskampen mot Finland F18 (som Finland vann med 3-2) och Louise Larsson och Nea Flyborg startade den nästkommande matchen mot Finland F17 som slutade 1-1.

Notabelt är även att målvakten Elvra Björklund sedan blev blixtinkallad till svenska F18-landslaget inför EM-kvalet mot Serbien som Sverige vann med 4-0, dock utan Elvira på planen.

Senaste nyheter

Relaterat