Företag

Tre återvändare på plats under första träningen

  • Herrar
  • A-lag
  • 12 jan 2021

Sportchef Bosse Andersson förklarar hur han resonerar kring de spelare som nu återvänder till DIF efter utlåning.

Nyförvärven har duggat tätt under den sista tiden men från och med årsskiftet återvände även ett antal utlånade spelare till Djurgården i samband med måndagens uppstart. För Bosse Andersson innebär det en del funderingar kring optimeringen av truppbygget parallellt med att hitta rätt beträffande individuell spelarutveckling och så här tänker Bosse kring de fem DIF-spelare vars utlåningsperiod upphörde vid årsskiftet:

”Dzenis Kozica är tillbaka hos oss efter sin tid i J Södra och är med under uppstarten. Vi har haft en dialog med Dzenis om att speltid är viktigt där vi kommer att följa utvecklingen under den närmsta tiden.

Adam Bergmark Wiberg finns med oss under uppstarten och kommer att vara med och träna den här och nästa vecka. Adam och vi har satt som ett prioriterat gemensamt mål att han behöver mer speltid och det finns ett antal Superettan-klubbar som är intresserade. Vi har pågående diskussioner kring det och var det blir kommer att utkristallisera sig under de närmaste veckorna.

Hampus Finndell är tillbaka från sin utlåning i Dalkurd och var med under dagens uppstart. Vi kommer inte att föra några ytterligare diskussioner utan han spelar i DIF 2021 och kommer att vara med oss under säsongen.

Johan Andersson för vi diskussioner med om ett antal klubbar och det finns olika alternativ, men det kommer inte att bli spel i Djurgården för Johan under 2021.

Oscar Pettersson hade ett kontrakt som gick ut och spelade i Akropolis under hösten. Vi har inte diskuterat nytt kontrakt under 2021 utan Oscar kommer att spela i en annan klubb och i dagsläget är det inte klart vilken det blir.”

Läs mer här: oscar-pettersson-tackar-for-sig

Senaste nyheter

Relaterat