Företag

Välkommen till Djurgården, Alice Bergström!

  • Damer
  • A-lag
  • 28 juli 2021

Djurgården hämtar in en ung ytter som gillar att utmana, till och med säsongen 2024.

Alice Bergström inledde sin fotbollskarriär i Tyresö FF där hon förra säsongen vann skytteligan i division 1 med 14 mål på 11 matcher. Efter det gick hon till Älvsjö AIK men nu hälsar vi henne välkommen till Djurgården!
– Tack, det känns väldigt roligt, det är ett nytt kapitel i min karriär att komma till DIF.


Alice är en 18-årig ytterforward/yttermittfältare och beskriver sig själv som duktig en mot en, bra med bollen, och ganska snabb. Hon kommer att spela klart säsongen 2021 i Älvsjö AIK, för att ansluta till Djurgårdens organisation från och med den 1 december 2021.

Är du en poängspelare?
– Förra året var jag i Tyresö och spelade mer som forward och då vann jag faktiskt skytteligan, men i år har det blivit lite mindre poäng.

Vad har du för tidigare relation till Djurgården?
– Min pappa har alltid varit Djurgårdare så jag har alltid haft koll på föreningen via honom. På senare år har jag följt damerna lite grann, men främst vet jag om att det är en stor och proffsig förening och organisation.

Känner du någon av spelarna i laget?
– Jag känner ingen men jag känner till en del spelare, främst i min egen ålder. Det ska bli jättekul att lära känna spelarna, och eftersom det är många unga spelare i laget är det skönt att veta att klubben satsa på unga spelare!

Vad är din personliga målsättning med fotbollen?
– Just nu på kort sikt är det först och främst att få speltid i Allsvenskan och sen se hur långt det kan ta mig! Jag vill spela fotboll på så hög nivån jag kan.
 

Fakta Alice Bergström

Position: Ytterforward/yttermittfältare
Född: 3 februari 2003
Längd: 171 cm
Tidigare klubbar: Älvsjö AIK, Tyresö FF (moderklubb)Sportchef Jean Balawo om Alice:
– Alice är en ung och lovande spelare som har framtiden för sig. Hon är en kraftfull spelare som är väldigt svårstoppad när hon får upp farten. Som vanligt när det kommer till unga spelare så måste vi ge henne tiden att få utvecklas i lugn och ro, men jag ser verkligen fram emot att följa hennes utveckling!

Djurgården Fotboll hälsar Alice varmt välkommen!

Senaste nyheter

Relaterat