Företag

Axel Wallenborg på lån till BP

  • Herrar
  • A-lag
  • 8 juli 2022

DIF-försvararen tackar för sig i IFK Haninge och fortsätter utlåningsperioden med spel i Superettan i sin tidigare klubb Brommapojkarna.

Det blir spel i en välbekant miljö under hösten för Axel Wallenborg. Djurgårdens unge ytterback har stått för fina prestationer i IFK Haninge under vårens utlåning och nu väntar spel i Superettan på Grimsta med BP under hösten där Axel fortsätter sin låneperiod under året.

Därmed sluts cirkeln temporärt för Axel som kom från Brommapojkarna till Djurgården inför säsongen 2021 och nu spelar i rödsvart under resten av året.
– Det här känns jättebra och skönt att ta några kliv upp. Jag har kört tre pass med laget nu, det är bra nivå med hög kvalitet och jäkligt kul att vara tillbaka här. Jag känner ju en del av grabbarna i laget sedan tidigare så det är väldigt bekvämt att komma in i det, berättar Axel som levererat bra i Haninge under våren.
– Vi startade riktigt fint de 5-6 första matcherna men sedan tappade vi lite onödiga poäng. Fast det gick bra för mig personligen och jag har fått mycket speltid. Men nu kommer jag att köra på med BP året ut och det ska bli riktigt kul.

För sportchef Bosse Anderssons del ser han positivt på att Axel växlar upp en division med spel i Superettan fram tills årsskiftet, dit låneavtalet sträcker sig.
– Axel har fått mycket speltid och gjort en bra vårsäsong i Haninge och vi fick en förfrågan om honom från BP. Det blir ett snäpp upp för Axel och en miljö som han känner igen väl där han kan fortsätta att utvecklas, säger Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat