Företag

Bergstrand och Lagerlöf utsedda till Månadens tränare

  • Herrar
  • A-lag
  • 29 sep 2022

Kim & Tolle tar hem utmärkelsen Månadens tränare för andra gången i år.

Svensk Elitfotbol och Unibet delar under säsongen ut priset Månadens tränare ett antal gånger och för andra gången i år blir det Djurgårdens tränarduo som belönas med utmärkelsen efter att ha radat upp imponerande prestationer i september. Övriga nominerade var Kim Hellberg, IFK Värnamo och Jimmy Thelin, Elfsborg.
– Det är alltid roligt att vinna! I Djurgården är målet alltid att vinna och även om vi tillsammans främst strävar efter att vinna kollektiva titlar är individuella titlar på vägen, för spelare och i det här fallet oss, förstås roligt att få, kommenterar tränarna utmärkelsen.

Utöver äran får tränarduon 10 000 kronor att skänka till Djurgårdens samhällsengagemang. En summa som de valt ska gå till Skol IF.

Djurgården Skol IF sätter Stockholms barn och unga i rörelse genom att integrera idrott och skola. DIF Skol IF är en idrottsförening för barn och ungdomar mellan 7-18 år på barn och ungdomars villkor vars verksamhet sker i direkt anslutning till skoldagen, under helger och skollov. Deltagande är gratis och barnen är med och bestämmer aktiviteterna.

Genom att vi integrerar idrottsföreningen i skolan når vi alla barn, även de som annars aldrig kommer i kontakt med idrottsrörelsen. Genom detta kan vi undanröja sociala, psykologiska, ekonomiska och geografiska hinder för deltagande i fysisk aktivitet vilket kommer kunna påverka utvecklingen mot en jämlikare folkhälsa.

Fakta Månadens tränare
Månadens tränare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Senaste nyheter

Relaterat