Företag

Djurgården har ålagts böter från UEFA efter matcherna mot Rijeka

  • Föreningen
  • 11 aug 2022

UEFA har gett Djurgården böter efter de båda matcherna mot HNK Rijeka. Det totala bötesbeloppet uppgår till 32 500 Euro.

Vid spel i europeiska fotbollscuper finns ett klart och tydligt regelverk att förhålla sig till, och vid överträdelser finns risk för att bötfällas eller få andra typer av bestraffningar, såsom att spela inför tomma läktare.
 
Djurgården har nyligen mottagit beslut från UEFA gällande såväl borta- som hemmamatchen mot HNK Rijeka som innefattar böter på en ansenlig summa pengar, närmare bestämt 32 500 Euro. Det är för följande incidenter som beslut har tagits om att bötfälla Djurgården Fotboll.
 
Bortamatchen mot HNK Rijeka
  • To fine Djurgårdens IF FF €10,000 for transmitting a provocative message of an offensive nature. 
Hemmamatchen mot HNK Rijeka
  • To fine Djurgårdens IF FF €5,000 for invasion of the field of play.
  • To fine Djurgårdens IF FF €17,500 for lighting of fireworks.
Djurgården vill ta tillfället i akt att uppmana dig till att bidra till en positiv matchupplevelse – för alla! Pyroteknik är förbjudet att antända på läktaren, likaså är det förbjudet att beträda planen eller området nedanför den läktare du befinner dig på.
 
Med det sagt: Välkommen till torsdagens match mot Sepsi OSK med avspark 19:00! Har du ännu inte köpt biljett så gör du det med fördel här.

Senaste nyheter

Relaterat