Företag

Från kvartersfotboll till akademi - historien om DIFs ungdomsfotboll

  • Historia
  • Ungdom
  • 22 juni 2022

Med Johan Werner i spetsen finns nu en projektgrupp med uppdraget att dokumentera Djurgårdens ungdomsfotboll genom åren – från kvartersfotboll till akademi. Vill du bidra i någon form är du varmt välkommen att kontakta oss.

2019 startade Djurgårdens Alliansstyrelse ett omfattande projekt som ska sätta fokus på DIF:s historiska arv. Viljan är att initiativ från föreningarna inom Djurgården på olika sätt ska bidra till dokumentation av vår historia.

Nu har du chansen att vara med och bidra med din historia inom DIF:s ungdomsfotboll – som ledare, spelare, förälder, funktionär eller domare.

En projektgrupp har bildats och ambitionen är att historiebeskrivningen ska dokumenteras någon form av fysisk publikation, såväl som digitalt. Den ska innehålla en tidsresa från när ungdomsfotbollen började formas till hur verksamheten ser ut idag. Nedan kan du läsa två reportage som smakprov på denna resa.
 
- Kvartersklubben Virvelvinden från Björkhagen
- Akademisatsningen med Bosse Lundqvist
 
Vill du skicka in din egen berättelse, fotografier eller bidra på något annat sätt så hör gärna av dig till någon av oss i projektgruppen. Vi behöver också duktiga skribenter till vår hjälp som kan göra reportage om viktiga händelser och porträtt av ledare och spelare. Hör gärna av dig med idéer och förslag!
 
Kontaktuppgifter till projektledare Johan Werner
[email protected]
070- 669 29 14
 
Övriga medlemmar i projektgruppen:
Mats ”Motorn” Jansson, 076-867 46 58
Bosse ”Bagis” Andersson, 070-342 99 93
Lasse ”Dribbler” Stenbäck, 073-461 83 26
 

Senaste nyheter

Relaterat