Företag

Frank Odhiambo på lån till IFK Haninge

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 aug 2022

Djurgårdens kenyanska mittback spelar i division 1 under hösten.

Konkurrenssituationen i Djurgårdens mittförsvar är numera minst sagt knivskarp med landslagsmännen Marcus Danielson och Hjalmar Ekdal samt Isak Hien som får räknas som årets utropstecken med sin explosiva utveckling under säsongen. Utöver det finns även starke och rutinerade mittbacken Jesper Löfgren i truppen så kampen om startplatserna är onekligen tight.

Med detta i åtanke blir det utlåning till IFK Haninge för 19-årige kenyanske mittbackstalangen Frank Odhiambo som kom till DIF under säsongen och är i behov av speltid för att få en fortsatt god utveckling.
– Det här blir en bra lösning för min del för att kunna få mycket speltid. Jag behöver det för att kunna vara redo inför nästa säsong och det känns som rätt steg för mig just nu när det är riktigt tuff konkurrens. Hjalmar och Isak har gjort det väldigt bra i mittförsvaret och när även Marcus Danielson har kommit, med all den erfarenhet som han har, blir det ännu svårare att få speltid. Så den här utlåningen känns bra för min del och jag hoppas på att kunna spela så många matcher som möjligt med Haninge under hösten, säger Frank som dock har en fot kvar på Kaknäs under hösten.
– Jag kommer att träna med båda lagen så att jag kan fortsätta att lära mig spelet och filosofin i Djurgården och hålla tempot högt. Eftersom Haninge tränar på kvällarna passar det bra ihop med förmiddagsträningen på Kaknäs. Nu kommer jag att sikta in mig på att utvecklas så bra som möjligt för att kunna vara tillbaka till säsongen 2023, visa upp hela min kapacitet och slåss om en startplats i Allsvenskan.

Bosse Andersson om Franks utlåning

Med en nuvarande mittbacksuppsättning av högsta allsvensk klass gäller det för sportchef Bosse Andersson att hitta lösningar där alla centrala försvarare får ordentligt med speltid. Ett lån till IFK Haninge för Frank Odhiambo blir därmed en optimal lösning med en närliggande och utvecklande miljö för den unge mittbacken.
– Det handlar ju om att tänka långsiktigt och se till speltid med den situation vi har i dagsläget. Vi har många bra alternativ i mittförsvaret och sett ur det perspektivet behöver Frank spela mycket tävlingsmatcher och samtidigt kunna bo kvar i stan och känna tillhörighet till Djurgården. Det här blir en bra lösning för honom under hösten och han kommer att börja träna med Haninge omgående, summerar Bosse.

Frank kan eventuellt kastas rakt in i hetluften redan under torsdagkvällen då IFK Haninge gästas av HTFF.

Senaste nyheter

Relaterat