Företag

Inför Djurgården - BK Häcken

  • Damer
  • A-lag
  • 3 nov 2022

Den damallsvenska säsongen avslutas på Stockholms Stadion på lördag när Häcken gästar. Här hittar du intervjuer och förutsättningar.

DJURGÅRDEN - BK HÄCKEN

Lördag 5 november kl. 12.00, Stockholms Stadion. 
Köp biljett här.

Truppstatus

– Sanna Kullberg tränade lite grann med laget under torsdagen men hon och Hayley Dowd är fortsatt inaktuella för spel. Vi har även fått ett sent åtebud på Louise Hvarfner som har en känning. Men i övrigt är alla friska, summerar tränare Magnus Pålsson.

Spaningar 

  • Sista damallsvenska matchen för i år och DIF tar sikte på att knipa poäng trots erkänt tufft motstånd.
  • Djurgården slutar på tionde plats medan Häcken spelar för att säkra andraplatsen.
  • Om Tove Almqvist spelar från start blir hon enda spelaren i laget som startat samtliga matcher 2022.
  • Inga nya skador ger ökade möjligheter i laguttagningen.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det känns som att den här säsongen har gått väldigt snabbt. Så vi har pratat om att det gäller att gå ut och njuta av att vi får spela tävlingsmatch, vilket alltid är jäkligt roligt. Det är ju lång tid sen fram till nästa tävlingsmatch så nu ska vi gå ut, ge allt och tömma oss för att göra en så bra prestation som möjligt på lördag. 

Om BK Häcken

  • Tvåa i tabellen på samma poäng som Linköping och spelar för silvret i och med att Champions League-platsen redan är klar.
  • Kommer från en övertygande seger med 5-1 mot AIK som därmed degraderades ur OBOS Damallsvenskan.
  • Pauline Hammarlund har varit lagets bästa målskytt i serien med tio mål.

Magnus Pålsson om Häcken
– Det blir tufft motstånd igen men vi lyckades ju kryssa borta mot Häcken senast. Vi vet ju att det är ett målglatt lag, de har varit farliga framåt och deras forwards Anna Anvegård och Pauline Hammarlund är riktigt vassa. Så det gäller att vi sätter vårt försvarsspel och gör det svårt för Häcken att komma åt de ytor som de vill nå. Samtidigt måste vi vara väldigt noggranna i vårt eget spel så att vi inte bjuder dem på onödiga omställningar. Det är också viktigt att vi är effektiva när vi väl skapar bra lägen, då gäller det att sätta dit bollen. När man möter så pass skickliga lag som Rosengård senast och Häcken nu på lördag måste man ta tillvara på chanserna som ges.

Tre senaste mötena lagen emellan

Häcken - Djurgården 0-0, OBOS Damallsvenskan maj 2022
Häcken - Djurgården 4-0, OBOS Damallsvenskan okt 2021
Djurgården - Häcken 1-4, OBOS Damallsvenskan maj 2021Visas på Viaplay. Beställ matchen via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.

Senaste nyheter

Relaterat