Företag

Inför Djurgården - Linköping

 • Damer
 • A-lag
 • 15 aug 2022

Dags för efterlängtad omstart i OBOS Damallsvenskan på måndag när Linköpings FC gästar Stadion. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

DJURGÅRDEN - LINKÖPINGS FC

Måndag 15 august kl. 19.00, Stockholm Stadion. 
Köp biljett här.


Truppstatus

– Det ser bra ut truppen inför matchen och vi har haft alla med oss i träning på sistone, meddelar tränare Magnus Pålsson.

Varningsläget inför matchen

3 varningar: Nellie Lilja
2 varningar: Lova Lundin, Sara Olai
1 varning: Tove Almqvist, Hayley Dowd, Louise Hvarfner, Kamilla Karlsen, Tilde Lindwall, Emelie Lövgren, Sara Lilja Vidlund, Julia Walentowicz

Spaningar 

 • Efter ett långt EM-uppehåll är det äntligen dags för återstart av OBOS Damallsvenskan men en tuff men intressant utmaning mot serietrean Linköping.
 • Hedvig Lindahl har anslutit till laget och en debut på måndag känns som en rimlig gissning i nuläget.
 • Lova Lundin och Sara Olai åker på en avstängning vid ytterligare ett gult kort.
 • Högsommarvärme och spännande återstart borgar för skön inramning på Stadion.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Jag tycker att vi har tränat på bättre nu under uppehållet än vad vi gjorde i våras. Mer fart, tempo och intensitet på träningarna och det gör också att det ställs högra krav på kvaliteten. Så det blir positiva följdeffekter av det och dessutom har duellspelet sett bättre ut i de träningsmatcher och träningar som vi har haft, berättar Magnus som dessutom fått in nyförvärvade stjärnkeepern Hedvig Lindahl i laget.
– Hon hade semester två veckor efter EM och började träna med oss efter det. Hon har ett lugn med bollen vid fötterna och är väldigt stabil, fysiskt lång och stor. Det gör att hon täcker stora delar av målet med sin räckvidd. Hedvig har ju även en bra räckvidd i sitt tillslag också plus väldigt fina ledaregenskaper. Hon pratar, coachar och hjälper medspelarna på ett bra sätt. De bitarna ville vi få in från henne och hon skapar en trygghet där bak med sin rutin. Så det har varit väldigt positivt och jag hoppas att det kan ge en bra effekt under matcherna.

En debut kan ligga på lut och kanske får vi se en Hedvig-effekt som ger extra publiktryck i återstarten hemma på ett, med stor sannolikhet, sommarsoligt Stockholms Stadion.
– Det ska bli kul och vi har ju ett väldigt bra facit på Stadion under den tiden som jag har varit här. Torsken mot Hammarby är den enda missräkningen men annars har det varit bra resultat och vi har vunnit många matcher där. Dessutom har lagen som gästat haft svårt att göra mål på oss på hemmaplan så med en förhoppningsvis stor publik i ryggen ska vi nog kunna rubba Linköping.


 

Om Linköpings FC

 • På tredje plats i tabellen efter en övertygande vårsäsong.
 • Har värvat mittfältaren Michelle de Jongh under sommaruppehållet.
 • Amalie Vagnsgaard toppar den allsvenska skytteligan och bör hållas under stram uppsikt.
 • Svårforcerad defensiv där laget är delad tvåa i ligan när det gäller insläppta mål.

Magnus Pålsson om Linköping
– De ligger ju på tredjeplats med en match mindre spelad än Kristianstad, så de kan ju teoretiskt nå andraplatsen. Ett väldigt bra lag som nu har värvat in Michelle De Jongh som var klubbkamrat med Ebba Hed innan. De har ju en stark trupp med många bra spelare och rutin i form av Nilla Fischer som bildar ett starkt kollektiv med några spetsspelare som Amalie Vagnsgaard, som leder skytteligan, och Yuka Momiki, japanskan på innermittfältet som leder assistligan. Den duon måste vi framför allt hålla koll på. I övrigt är de ju markeringsinriktade och duktiga på att försvara väldigt högt, så den biten behöver vi lösa.
 

Tidgare möten lagen emellan

Linköping - Djurgården  2-1, OBOS Damallsvenskan maj 2022
Linköping - Djurgården  3-1, OBOS Damallsvenskan sep 2021
Djurgården - Linköping 2-2 OBOS Damallsvenskan juli 2021

Djurgården - Linköping 0-3 OBOS Damallsvenskan okt 2020
Linköping - Djurgården  1-0, OBOS Damallsvenskan juli 2020


Visas på Viaplay. Beställ matchen eller abonnemang via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.

DjurgårdenLinköpings FC
1-2 (0-2)

 • MålskyttarAmalie Vagnsgaard 19'Stina Lennartsson 45'Tilde Lindwall 57'
 • Domare Ulrica Löv
 • Publik (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat