Företag

Inför Linköping - Djurgården

 • Damer
 • A-lag
 • 16 maj 2022

Med fyra raka vinster i ryggen beger sig DIF till Linköping Arena för tuff bortamatch på måndag. Här hittar du truppen samt förutsättningarna inför matchen.

LINKÖPING - DJURGÅRDEN

Måndag 16 maj kl.19.00, Linköping Arena. 

Visas på Viaplay. Beställ matchen eller abonnemang via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.

Truppstatus

– Portia Boakye, Ebba Wieder och Sara Lilja Widlund är inte redo för spel men vi har Alice Bergström tillbaka, meddelar tränare Magnus Pålsson.

Varningsläget inför matchen

2 varningar: Nellie Lilja
1 varning: Hayley Dowd, Tove Almqvist, StinaLisa Johansson, Lova Lundin, Sara Lilja Vidlund

Spaningar 

 • Segertåget rullar vidare med fjärde raka vinsten i onsdags mot Umeå. Nu väntar dock en riktigt tuff nöt att knäcka i form av Linköping borta.
 • StinaLisa Johansson och Hayley Dowd fortsätter att producera mål och assist framåt, en positiv trend som gärna får hålla i sig mot Linköping.
 • Tredje nollan bakåt på fyra matcher är ett fint kvitto på defensiv styrka.
 • Alice Bergström är förhoppningsvis tillbaka efter en tids frånvaro från truppen.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det ska bli kul med en tuff bortamatch när vi tar oss an Linköping. Vi vet ju att vi har varit väldigt bra i sista tredjedelen i de senaste matcherna. Nu är vi delad trea när det gäller flest gjorda mål i serien och vi är farliga framåt. Så fort vi kommer dit med bollen under hyfsad kontroll så har vi en plan för vad vi ska göra plus individuell skicklighet. Det handlar om att hitta de rätta och trygga vägarna för att ta sig dit, men också att minimera riskerna för Linköping är väldigt bra på att försvara och kontra. Så det är det som gäller för oss i väldigt stora drag på måndag, säger Magnus som även plussar för lagets defensiva insatser.
– Det gäller att fortsätta jobba hårt och vara snabba på att ta oss ner i rätt ytor. Sedan har ju målvaktsspelet varit väldigt bra och vi har haft många blockade skott med uppoffrande försvarsspel framför eget mål. Det är viktigt att fortsätta med det eftersom Linköping är ett lag som skjuter väldigt mycket.

Att det dessutom är trevligt med segerparad råder det inget tvivel om. Men det gäller samtidigt att inte segla iväg och hålla skärpan hundraprocentigt intakt hela vägen, enligt Magnus.
– Som alltid blir livet och allt runtomkring mycket enklare när det går bra. Det ger oss ett gott självförtroende och vi spelar på en bra nivå just nu. Samtidigt tycker jag att det finns en ödmjukhet i laget och alla vill förbättra sig, vilket vi också kan och bör göra. Så det känns inte som att det stigit någon åt huvudet utan alla vill fortsätta att jobba på för att bli bättre.


Om Linköpings FC

 • På tredjeplats i tabellen med 16 poång på åtta matcher.
 • Har haft seriens näst bästa defensiv så här långt med endast sex insläppta mål.
 • Amalie Vangsgaard ligger i delad topp i den damallsvenska skytteligan med sex mål.

Magnus Pålsson om Linköping
– Det är en av de tuffare bortamatcherna i serien och Linköping har börjat väldigt bra. De har en stark trupp och är obesegrade på hemmaplan så här långt. Ett lag som gör samma saker på ett bra sätt, pressar högt och jobbar hårt tillsammans över hela planen. De har även ett bra försvarsspel och är ganska varierade i sitt anfallsspel med väldigt snabba attacker och ibland mer possession-inriktade anfall. Framför allt är det de två japanskorna Saori Takada och Yuka Momiki samt Amalie Vangsgaard som är riktigt vassa framåt.

Fyra senaste mötena lagen emellan:

Linköping - Djurgården 3-1, OBOS Damallsvenskan sep 2021
Djurgården - Linköping 2-2, OBOS Damallsvenskan juli 2021
Djurgården - Linköping 1-3, OBOS Damallsvenskan okt 2020
Linköping - Djurgården 1-0, OBOS Damallsvenskan juli 2020

16 maj, måndag 19:00Linköping Arena

Linköpings FCDjurgården
2-1 (0-0)

 • MålskyttarOlga Adela Ahtinen 62'Johanna Svedberg 85'Hayley Dowd 86'
 • Domare Sara Persson
 • Publik (Linköping Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat