Företag

Sanna Kullberg blir lagkapten för damerna

  • Damer
  • A-lag
  • 24 mars 2022

”Väldigt stort och ärofyllt”

Sanna Kullberg anslöt till Djurgården inför säsongen 2022 och har snabbt etablerat sig som en bärande kugge i defensiven med sitt solida backspel. Utöver det har hon även visat sina ledaregenskaper på ett tydligt sätt både på och utanför planen.

Egenskaper som blir till ett utmärkt fundament för att axla rollen som lagkapten inför den kommande säsongen. Ett uppdrag som Sanna tar emot med glädje och stolthet.
– Känslan är jättebra. Det är väldigt stort och ärofyllt att få den frågan och det förtroendet. Speciellt i en så pass stor förening som Djurgården, säger Sanna som inte behövde fundera särskilt länge inför valet.
– Det krävdes inte någon större betänketid. Det kändes väldigt roligt att få frågan men också utmanande och jag tror att det kan vara bra för min egen utveckling.

När det gäller ledaregenskaperna finns det både lugn och adrenalin, beroende på vad situationen kräver, enligt Sanna.
– Jag vill självklart vinna väldigt mycket och gärna ta med mitt lag till en seger. Men jag ser mig själv som ganska lugn i min ledarroll där jag försöker att hålla mig pedagogisk och höja mina medspelare så gott jag kan. Sedan tänder det såklart till stridens hetta och man vill vinna matchen, men mestadels ser jag min själv som en ganska lugn ledare.
 

För tränare Magnus Pålssons del blev utnämningen av Sanna ett naturligt val sett till hennes karaktäristik.
– Jag tycker att Sanna har ett väldigt bra ledarskap som passar in bra i gruppen. Det har en pedagogsk karaktär och samtidigt är hon väldigt positiv vilket hon kan balansera med kravställande på ett bra sätt, berättar Magnus.

27 mars, söndag 17:30Tele2 Arena

DjurgårdenPiteå IF
1-4 (0-3)

  • MålskyttarHlin Eriksdotter 8'Maja Green 12'Anam Imo 45'Josefin Johansson 47'Sara Lilja Vidlund 64'
  • Gula kortNellie LiljaLouise Hvarfner
  • Domare Sara Persson
  • Publik 933 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat