Företag

Seger mot IFK Norrköping i sista U21-matchen i serien.

  • Herrar
  • U21
  • Ungdom
  • Akademi
  • 21 sep 2022

Ett tidigt mål från Jonathan Ernerot räckte till seger med 1-0 när ett ungt DIF besegrade ett tillika ungt Peking i årets sista seriematch i U21-Allsvenskan Norra.

Avslutningen av U21-serien har inneburit matchande av yngre spelare från DIF Akademi medan A-laget haft fullt upp med Allsvenskan och Europa-spelet. Så blev det även denna match där en mix av spelare från DIF PA16 och PA15 åkte ner för att ta sig an ett förhållandevis jämngammalt IFK Norrköping på Navestad IP.

Det blev en relativt tight match där Djurgården ändå skapade mest och DIF tog också ledningen i 23:e minuten när Youssef Gharbi slog ett fint inspel från vänster som Jonathan Ernerot placerade in i mål. En ledning som stod sig hela matchen igenom vilket innebär seger och tre poäng och som cemetenterade andraplatsen i gruppen.

Så här summerar U21-ansvarige Martin Andersson insatsen.
– Det var en bra prestation överlag. Vi gör det bra i första halvlek där vi för matchen, även om det tog lite tid innan vi tog oss ur speluppbyggnaden. De första tio minuterna är vi ganska mycket på vår planhalva men med boll, men när vi väl hittar djupled och kommer in bakom så får vi upp spelet på deras planhalva och har rätt bra värderingar. Vi skapar inte så mycket målchanser i första halvlek men det finns en fördel med att äga mycket boll på deras planhalva för att sedan kunna investera senare. Det ger ett övertag i den mentala matchen och vi får också in ett mål med halva halvleken spelad som gör att vi kan gå till paus i ledning.
– I andra halvlek så gör vi mycket byten, målvakt plus fyra utespelare, vilket gör att det blir en annan rytm i spelet. Det tar ungefär 10-12 minuter innan vi kommer in i det och får ganska mycket fasta situationer emot oss. De har 4-5 hörnor i rad men vi fredar oss på ett bra sätt, även om det är någon hörna som det blir lite väl mycket kalabalik på. Efter det kommer vi i gång på nytt och tar tag i matchen, sedan bör vi kanske sätta något mål till mot slutet med de möjligheter vi har.
– Så för att summera är det en jättebra insats och det är många spelare bland 07:orna som jag haft hyfsad koll på innan, men inte varit med i den här relationen när jag nu fick coacha dem i match. Det fanns många positiva besked från de killarna att ta med sig och vi fick ju en bra stabilitet och trygghet i laget genom de 06:or som var med. Det blev en bra mix och kul att killarna hanterade det så bra med tanke på att det var sen match efter lång skoldag och lite problem med logistiken ner som gjorde att vi tappade en hel del tid i förberedelserna inför match. Men det löste killarna på ett jättebra sätt, sammanfattar Martin.

I och med andraplatsen i gruppen väntar U21-slutspel redan i nästa vecka där Varbergs BoIS står för motståndet på bortaplan. Mer info om den matchen kommer framöver på dif.se


Truppen
Ali Alamiri, Elian Barsoum, Sixten Bringzén, Leo Coval, Nahom Debesay, Jonathan Enerot, Hugo Fedko Fäldt, Youssef Gharbi, Yusuf Ismail, Philip Jentler, Noah Josefsberg, August Lannerlöw, Elliot Littorin, Melker Morheden, Emir Taylan, Simson Tesfay
21 september, onsdag 19:15Platinumcars Arena

IFK NorrköpingDjurgården
0-1 (0-1)

  • MålskyttarJonathan Ernerot 23'
  • Domare Martin Johansson Oberle
  • Publik (Platinumcars Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat