Företag

Tommi Vaiho på lån till Sirius

  • Herrar
  • A-lag
  • 10 feb 2022

Det blir spel i en ny allsvensk miljö för Tommi under vårsäsongen.

Det råder en knivskarp konkurrens på målvaktssidan i Djurgården 2022 med tre högklassiga målvakter i truppen i form av Aleksandr Vasyutin, Jacob Widell Zetterström och Tommi Vaiho. En solid målvaktsuppsättning, av många rankad som allsvenskans bästa, som ger stora möjligheter men som också kräver strategiskt agerande. Därav lånas nu Tommi Vaiho ut till IK Sirius under vårsäsongen för att på så sätt kunna öka hans speltid.

Låneperioden sträcker sig från 15 februari till 15 juli och Tommi gör sig redo för träning i Uppsala per omgående.
– Alla papper är klara och sedan kör jag igång och börjar träna med laget på fredag. Jag har ju koll på alla i laget men Tim Björkström känner jag ju personligen sedan hans tid i Djurgården. Så det blir kul att återse honom, säger Tommi som i övrigt har en positiv syn på sitt kommande lag. 
– Det känns toppen att få komma till Sirius och vara med och bidra där, roligt och glädjande att de var intresserade. Det har funnits andra förfrågningar innan men det har inte varit aktuellt för min del. Men när Bosse ringde mig för någon vecka sedan och sa att Sirius var intresserade var det ett lätt beslut att ta. Ett bra allsvenskt lag och smidigt att spela och träna i Uppsala, nära Stockholm, så att man behöver inte röra sig bort från stan.


Bosse om utlåningen av Vaiho

För sportchef Bosse Andersson blir utlåningen en smart lösning där Tommi nu kan hålla igång matchningen på allsvensk nivå samtidigt som han finns tillgänglig igen under hösten vid behov.
– Det är klart att vi har fått frågor och märkt av intresse under vintern angående Tommi. Vi har haft en tät dialog kring det och när Sirius kom upp fanns det ingen tvekan. En allsvensk klubb och som också ligger nära  Stockholm rent geografiskt så att han kan bo kvar med familjen, en perfekt combo helt enkelt.
– Så Tommi är glad över den här lösningen och ser fram emot det här. Sedan är det självklart lite konstigt för honom att lämna Djurgården, eftersom han varit här så länge. Men i det här fallet handlar det om här och nu och då är det en bra lösning för alla parter, berättar Bosse som i och med utlåningen fyller på från de egna, yngre leden i målvakstrojkan på Kaknäs under våren. 
– Vi har överlag en väldigt bra målvaktssituation i Djurgården och i det korta perspektivet går André Picornell från DIF PA19 in som tredjemålvakt på Kaknäs nu när Tommi spelar med Sirius.

Här kan du läsa mer om André Picornell som relativt nyligen blev klar för DIF.

Senaste nyheter

Relaterat