Företag

Välkommen Flavine Mawete

  • Damer
  • A-lag
  • 20 sep 2022

Den snabbfotade kongolesiska landslagsanfallaren är klar för spel med Djurgården.

Det blir förstärkning i offensiven hos DIF Dam när 25-åriga anfallaren Flavine Mawete nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2024. Närmast kommer hon från spel i turkiska förstadivisionen med Adana Idmanyurduspor och har även meriter från landslagsspel med Demokratiska Republiken Kongo.

Men nu är det spel i blårandigt som gäller för Flavine som är på plats och kanske rent av redo för spel redan i onsdagens cupmatch mot P18.
– Jag känner mig hedrad över att få komma till Djurgården och allt känns bra nu när jag är här, berättar Flavine som gradvis har fått allt bättre koll på sin nya förening.
– I början kände jag inte till så mycket men så fort jag skrev på har jag börjat följa Djurgården på nätet och i sociala medier på Facebook och Instagram. Sedan har jag bra koll på Linda Motlhalo eftersom hon är afrikan, hon har gjort många fina prestationer för Sydafrikas landslag.

Efter att ha landat i Sverige under tisdagen har hon hunnit samla på sig lite intryck och hälsat på laget där kunskaperna i franska hos Julia Walentowicz och Andreas Isaksson kom väl till pass.
– Det var roligt att träffa laget, de verkade vara ett fint gäng och jag gillar det jag sett av Sverige så här långt. Ett väldigt lugnt och trevligt land.

Ser man till Flavines egenskaper på planen är hennes snabbhet och fysik påtagliga spetsegenskaper och hon får också tröjnummer 9, en klassisk siffra för en anfallare.
– Jag gillar att utmana och går gärna in i dueller. Sedan är jag snabb, löpstark och går ofta på djupledsbollar men gillar även att göra assist, förklarar hon och betonar också att landslagsspelet med Kongo har varit viktigt för henne.
– Trots oroligheterna i landet så spelade vi en avgörande match mot Nigeria för att kvala till VM. Även om vi förlorade så gav det mig ändå motivation till att spela mer. Det visar att jag kan nå mycket längre och inspirerade mig till att jobba vidare.

När det gäller förväntningarna under tiden i Djurgården är Flavine redo att jobba hårt för att bidra till mål och segrar.
– Min ambition är att tillföra så mycket jag kan till laget. Jag har åkt en lång väg och är inte här för att vara turist, utan för att bidra till framgångar för Djurgården, avslutar hon.

 

Jean Balawo om Flavine

Målgörare är alltid hårdvaluta i fotbollsvärlden och i Flavine Matete finns det en stor potential när det gäller den biten, enligt sportchef Jean Balawo som samtidigt vill betona att det är viktigt med tålamod  i anpassningen till den svenska fotbollen.
– En intressant spelare ur många aspekter. Hon har en stark fysik med spetsegenskaper i djupledsspel och bollbehandling och kan användas både som ytter, offensiv central mittfältare och som forward. Det ska bli spännande att se hur hon klarar av den allsvenska miljön, det blir ju ofta en viss omställning att komma hit och där måste vi kunna ha tålamod. Men får vi ut det vi vill få ut av henne kommer vi att på sikt kunna få en riktigt vass och snabb anfallare i djupled.
 

Fakta Flavine Mawete

Position: Anfallare
Född: 22 juni 1997
Längd: 179 cm
Tröjnummer: 9
Tidigare klubbar: Adana Idmanyurduspor, Simba, Attac Sans Recul

Senaste nyheter

Relaterat