Företag

Ahmed Saeed klar för DIF Akademi

  • Ungdom
  • Akademi
  • 6 maj 2023

Den unge, talangfulla ytterforwarden ansluter till Djurgården från Karlslund.

Djurgårdens akademi bygger vidare inför framtiden och nu fylls verksamheten på med en intressant och eftertraktad spelare. Den 08-födde ytterforwarden Ahmed Saeed flyttar till Stockholm från Karlslund i sommar och gör sig redo för att dra på sig den blårandiga tröjan.
– Det känns bra att få skriva på för Djurgården, men också lite nervöst. Fast mest kul och det blir ett nytt kapitel för mig med en ny skola och där fotbollen blir ännu mer seriös, berättar Ahmed som gör sig redo för en flytt. 
– Jag åker ner till Stockholm och kommer att bo där. Det blir också nytt för mig, men man måste ta risker för att kunna lyckas.

Väl på plats i Stockholm kommer Ahmed att lära känna sin nya förening mer ingående.
– Jag har inte hunnit skaffa mig så mycket koll på Djurgården än. Men jag har alltid tyckt att det varit en bra förening och ett bra allsvenskt lag.

Ser man till spetsegenskaperna är Ahmed är en offensiv spelare som hanterar flera positioner.
– Jag är kreativ och lite bra på allt, men svårt att säga något speciellt. Jag spelar helst ytterforward men kan spela på alla anfallspositioner och även som 10:a på mittfältet, säger Ahmed som närmast kommer från Karlslunds IF. 
– Jag har spelat i Karlslund sedan 2022. Men jag började spela i ÖSK och har även spelat i Sturehov och BK Forward. Men nu blir det fullt fokus på Djurgården och jag ser fram emot att komma igång.

Ahmed Saeeds ankomst blir en fin fjäder i hatten för akademiverksamheten, enligt Peter Kisfaludy, (sportkoordinator U till A), som haft en bra dialog samt ett gott samarbete med Karlslund och som gläds åt att Ahmed valde Djurgården bland en mängd andra intressenter.
– Ahmed kommer hit från Karlslund och vi är jätteglada och stolta att han hart valt att flytta hit och fortsätta sin fotbollsutbildning i vår akademi. Det fanns stor konkurrens där många svenska storklubbar och även utländska intressenter ville ha honom. En väldigt talangfull och skicklig spelare som ansluter den 1 juli och kommer att börja träna med Djurgården då, säger Peter. 

Senaste nyheter

Relaterat