Företag

Den allsvenska premiären kommer att spelas med stängt tak

  • Herrar
  • A-lag
  • 30 mars 2023

Fastighetsägarna för Tele2 Arena, SGA Fastigheter (SGAF) har meddelat att taket på Tele2 Arena kommer att vara stängt under matchen mot Brommapojkarna. Beslutet gäller under hela helgen.

På lördag den 1 april spelar Djurgården äntligen allsvensk premiär mot Brommapojkarna med avspark 17:30.

Fastighetsägarna för Tele2 Arena, SGA Fastigheter (SGAF) har meddelat att taket på Tele2 Arena inte kan öppnas. Att det ligger stora mängder snös och is på taket och att det kommer att vara minusgrader kommande nätter enligt väderprognosen ligger till grund för beslutet.

Slutgiltigt beslut kom från SGAF strax innan lunchtid på torsdagen.

Djurgården Fotboll har genom ett beslut på årsmötet 2015 beslutat att taket alltid ska vara öppet under det Allsvenskan spelåret samt vid eventuella Europamatcher förutsatt att en match inte riskerar att ställas in på grund av att planen inte är spelbar.

Samtidigt respekterar Djurgården de säkerhetsföreskrifter som finns, och det beslut som SGAF tar, samtidigt som ambitionen och viljan att spela med öppet tak under den allsvenska tävlingssäsongen är självklar. Beslutet ligger dock inte hos Djurgården. Bifogat nedan finns de riktlinjer och föreskrifter som ligger till grund för beslutet.

Välkommen till Djurgårdens allsvenska premiär!

Senaste nyheter

Relaterat