Företag

DIF förlänger med Tove Almqvist 

  • Damer
  • A-lag
  • 11 maj 2023

Djurgårdens mittfältskreatör är klar för 3,5 nya år i den blårandiga tröjan.

Tove Almqvist kom till Djurgården från Vittsjö GIK inför säsongen 2022 och har cementerat sig som en viktig kugge på mittfältet med sin bollskicklighet, kreativitet och höga arbetskapacitet. En roll hon har trivts bra i, vilket även gäller laget och föreningen i stort, och därmed kändes en förlängning av kontraktet över 2026 helt rätt för Tove.
– Det känns otroligt skönt. Det här är något som jag velat och jag är glad över att Djurgården vill förlänga med mig. Så jag ser fram emot de kommande åren och långsiktigt är det här en bra förening att spela i där jag hela tiden utvecklas. Därför kändes som ett självklart val för mig, säger Tove som betonar utveckling och trivsel som viktiga argument för att förlänga 
– Jag har känt sedan jag kom hit att jag vill fortsätta att vara här. För att prestera bra måste du också trivas i laget och den miljö som du är i. Stockholm är en bonus och jag har familjen och mina bästa vänner nära. Samtidigt börjar vi ta kliv framåt och det blir bättre runtomkring. Laget tar steg framåt och jag vill vara med på resan och se hur långt vi kan gå.

Tove är en tydlig ledargestalt på planen och vill gärna axla ansvarsrollen ännu mer.
– Jag gillar att ta ansvar och växer av det. Här i Djurgården känner jag att jag kan bidra både på och utanför planen. Förra säsongen var mitt första år efter min korsbandsskada. Jag kände att jag var stabil förra året och kunde bidra utifrån där jag var just då. Nu i år hoppas jag att jag kan ta ytterligare kliv i utvecklingen och få fram mina kvaliteter ännu mer. Jag tycker att jag har utvecklat grunderna och varit en mer jämn spelare än jag var innan. Sedan hoppas jag att kunna få till mer av det kreativa, att utmana motståndare ofta. Det gjorde jag kanske lite mer när jag var yngre, så den delen vill jag hitta tillbaka till och även göra fler poäng. Få till en balans mellan att agera klokt och rutinerat och våga använda mina spetskvaliteter i offensiven, helt enkelt. 

När det gäller målsättningen är utvecklingen ett återkommande tema och samtidigt har känslorna för Djurgården vuxit sig starka.  
– Jag vill bli en bättre fotbollsspelare varje dag, varje match och varje säsong. Främst ligger mitt fokus på att göra det bra för Djurgården och sedan är landslag och eventuella utlandsäventyr en bonus. Det viktigaste är jobbet som man gör varje dag och jag har ett stort hjärta för Djurgården, annars hade jag inte skrivit på. Det är en drivkraft att få spela för en förening som jag verkligen brinner för, summerar Tove.

 

Jean Balawo om Toves förlängning

Med Toves namnteckning på plats läggs en långsiktig och viktig pusselbit på plats för sportchef Jean Balawo som av förklarliga skäl är väldigt nöjd med att avtalet är i hamn.
– Det känns fantastiskt skönt att Tove har valt att fortsätta sin resa i Djurgården. Det är ett tecken på att föreningen och tränarna har gjort ett bra jobb med att ta hand om henne. Nu skriver vi ett långt avtal vilket betyder att hon trivs i Djurgården och vi trivs med Tove. Vi tror starkt på henne och tror och hoppas att vi kan fortsätta det goda samarbetet framöver, summerar Jean.


Senaste nyheter

Relaterat