Företag

Djurgården inleder samarbete med Gamla Upsala SK

  • Damer
  • A-lag
  • 4 maj 2023

Olivia Ländin Sjöblom, Agnes Hedman och Stella Eriksson lånas ut under året när DIF nu drar igång ett samarbete med GUSK.

Säsongen är i full gång och även om matcherna i OBOS Damallsvenskan duggar tätt är det en stor damtrupp där alla spelare behöver få möjlighet till matchning. Med detta i åtanke inleder därför Djurgården ett samarbete med Gamla Upsala SK, för närvarande på åttonde plats i Elitettan.

Inledningsvis omfattas tre spelare av avtalet: Stella Eriksson, Agnes Hedman och Olivia Ländin Sjöblom. Men vid behov kan flera spelare få möjligheten till mer speltid, enligt sportchef Jean Balawo.
– I takt med att truppen blir större så ökar även konkurrensen och genom det här samarbetet har vi möjlighet att se till att några av våra spelare får mer speltid. Hur pass tätt matchande det blir får vi ta från vecka till vecka, men i nuläget är det vår 06:a Olivia Ländin Sjöblom, Agnes Hedman och Stella Eriksson som är aktuella. Sedan får vi se om det kan vara finnas behov för andra spelare längre fram att utöka speltiden, säger Jean.

Senaste nyheter

Relaterat