Företag

Förlust mot IFK Norrköping i U21-serien

  • Herrar
  • U21
  • Herrar
  • A-lag
  • 9 maj 2023

Ett ungt DIF stod för en övertygande prestation i tisdagens bortamatch men ett seniorbetonat Peking vann till slut med 1-0.

Efter att de båda lagen möttes i april på Kaknäs - där Djurgården tog hem segern med 4-1 - var det nu IFK Norrköpings tur att välkomna DIF tiill Motala Idrottspark för U21-match under tisdagskvällen. För Djurgårdens del fanns sex spelare från herrtruppen på plats tillsammans med 05:or och 06:or från DIF PA19 och det var ändå en låg snittålder på laget som klev ut i vårsolen för avspark på Motala Idrottspark.

På andra sidan väntade ett synnerligen A-lagsbetonat IFK Norrköping, med något undantag, och mycket talade för en riktigt tuff utmaning. Den första halvleken var det dock DIF som höll i taktpinnen och bjöd på bra spel med ett antal fina chanser som skapades. 
Dessvärre blev det ingen nätkänning för Djurgården trots fina lägen och i andra halvleken åt sig Peking in allt mer i matchen och kunde också sätta ett avgörande mål genom Elvis Lindkvist i 75:e minuten.

1-0 till Norrköping blev därmed slutresultatet i en match där U21-tränare Hugo Berggren vill ge mycket cred till sitt unga lag för prestationen.
– Vi möter ett väldigt seniort Norrköping som ställer upp med i princip bara A-lagsspelare och en spelare från Sylvia. Så det blir en bra utmaning och ett riktigt test för våra grabbar för att se var de ligger. För vår del hade vi två spelare som var över 21, annars var det mest killar som är 16-17.
– I första halvlek gör vi det jättebra, har total kontroll på matchen och skapar flertalet målchanser. Det är nästan svagt att vi inte leder med något mål i halvtid. Sedan jämnar matchen ut sig i takt med att vi gör allt fler byten. Vi märkte också på PA19-spelare att de kommer från en seriematch för två dagar sedan, vilket gör att vi inte riktigt orkar i 90 minuter. Tyvärr gör också Norrköping 1-0 med kvarten kvar av matchen och vinner.
– Ofta leder en bra prestation till ett bra resultat fast så var det inte för oss idag. Men ser man till första timmen är det väldigt bra och framför allt roligt att se hur vårt unga mittfält med Lucas Bergvall, Wilmer Odefalk och Isak Alemayehu lyckas utmanövrera Pekings seniora mittfält med Skulason, Kazeni och Sema -det var verkligen en höjdpunkt idag. Så det fanns mycket som var bra och jag tycker att laget ska vara stolta över insatsen, summerar Hugo.

Nästa match i U21-allsvenskan spelas den 22 juni då Degerfors gästar Kaknäs. 
9 maj, tisdag 19:00Motala Idrottspark

IFK NorrköpingDjurgården
1-0 (0-0)

  • MålskyttarElvis Lindkvist 75'
  • Publik (Motala Idrottspark)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat