Företag

Inför Djurgården - IK Uppsala

 • Damer
 • A-lag
 • 12 aug 2023

Dags för första träningsmatchen för nye huvudtränaren Marcelo Fernandez på Stadion på lördag 15:00 då DIF påbörjar uppladdningen inför omstarten.

DJURGÅRDEN - IK UPPSALA

Lördag 12 augusti klockan 15:00, Stockholms Stadion (fritt inträde, entré A vid Klocktornet är öppen).

 

Truppstatus

– Vi har 20 + 2 disponibla spelare och en frisk trupp, men det finns ju som alltid lite småskavanker. Sedan får vi se hur vi gör truppmässigt med Olivia Ländin Sjöblom som har varit uppe och känt sig för hos Gamla Upsala i veckan, meddelar tränare Marcelo Fernandez.

Spaningar

 • Nye huvudtränaren Marcelo Fernandez gör sin första match med laget tillsammans med nye assisterande tränare Mikael Widfeldt.
 • Nytt spelsystem ska också börja trimmas in och matchen ger en utmärkt möjlighet för alla tillgängliga i truppen att visa framfötterna.
 • Intressant debut att vänta för nyförvärvet Sessy Åsland, Beata Kolmats är dock inte redo för spel.
 • Nya målvakten Katelin Talbert har anslutit till truppen.
 • Ljust läge i övrigt på skadefronten bådar gott.
 • Fritt inträde på Stadion och vackert väder utlovas, var på plats på lördag.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Det har varit jättekul att komma igång. Jag har kommit till en hungrig och revanschsugen grupp med spelare som tömmer sig på träningen och vill visa upp sig. Så vi har haft några riktigt härliga träningar, där spelarna verkligen bjuder upp till dans sett till det som jag och Mikael (Widfeldt, assisterande tränare) vill förmedla från vårt håll, berättar Marcelo som samlat på sig många nya intryck initialt.
– Det blir en lite annorlunda form på laget beträffande vad som passar vår filosofi och tankar kring hur vi kan få ut det bästa av spelarna, utifrån vårt sätt att se på det. Men det är klart att det innebär en omstart för många utav spelarna som kan ge nya möjligheter.

Ser man till spelsystemet är det också under uppbyggnad sett till det spelarmaterial som finns i truppen.
– Vi har diskuterat en del och kommer att utgå från en fyrbackslinje där vi använder tre centrala mittfältare. Det kan bli ett 4-2-3-1eller något liknande som vi kommer att jobba med och alla i truppen som är redo för spel kommer att få möjlighet att visa upp sig i någon form på lördag, utan att specificera några minuter, förklarar Marcelo angående matchningen. 
– Det här blir som ett första stresstest för oss där vi får se spelarna i en matchmiljö och se hur vi hanterar det, även om det bara är en träningsmatch. Sedan kommer vi att kunna se hur långt vi har kommit i de delar av vårt spel som vi har tryckt på initialt, både i anfalls- och försvarsspel och kontringar. På så sätt får vi en del signaler om vi är på rätt väg och vad vi behöver fortsätta att skruva på i utvecklingen. Så det här kommer att bli en väldigt nyttig match för oss.


Om IK Uppsala

 • På elfte plats i OBOS Damallsvenskan, två poäng efter Djurgården.
 • Samuel Fagerholm är ny tränare sedan i somras.
 • När lagen möttes i serien i våras blev det 1-1.
 • Johanna Rhenmark är lagets bästa poängspelare med fem mål och två assist under vårsäsongen.
 • DIF-spelaren Louise Hvarfner återfinns i laget på lån.

Marcelo Fernandez om Uppsala
– De fick ju en ny tränare i mitten av juni då Samuel Fagerholm kom in. Man kan se ganska tydligt att de fortsatt på de spår som de haft tidigare och samtidigt lagt in ett antal av Samuels detaljer i spelet. Ett lag som vill vara progressiva i sitt anfallsspel och spelar lagdel för lagdel. De har även en spetsig högerytter i Johanna Rhenmark som är inblandad i många av deras farligaste målchanser, summerar Marcelo som förväntar sig starkt motstånd på Stadion. 
– Av det jag sett av dem den här säsongen så har de tävlat i varje match. Det är en viktig parameter för att hålla sig kvar i en serie. Man är med och tävlar och sedan betyder inte det att man tar poäng i varje match, men de är där, kampar och ger sig inte. Det tyder på en stark lagmoral.

Vi ses på Stadion! Fritt inträde, entré A vid Klocktornet är öppen.

Senaste nyheter

Relaterat