Företag

Inför legendarmatchen DIF - Café Opera

  • Föreningen
  • 9 sep 2023

En synnerligen namnkunnig blårandig trupp anförda av Bosse Andersson tar sig an Café Opera under ledning av Peter Kisfaludy kl.12.30 på Stadion på lördag under Djurgårdsfestivalen.

DJURGÅRDEN - CAFÉ OPERA

Lördag 9 september klockan 12:30, Stockholm Stadion 
(Spelas under Djurgårdsfestivalen)

Spaningar

  • Imponerande trupp utlovas med snudd på komplett manskap från storhetstiden under tidiga 00-talet.
  • Bosse Andersson återkommer som tränare efter att ha avgått på grund av bristande spelarmaterial tidigare under säsongen.
  • Pelle Kotschack har enligt uppgift "fullt förtroende från styrelsen" i sin roll som sportchef.
  • Nya matchtröjor trycks upp som sedan lottas ut efteråt.

Sportchefen har ordet

Pelle Kotschack inför matchen:
– Det är ju fantastiskt kul att vi i stort sett kan mönstra ett ordinarie lag från början på 00-talet. Den här matchen var ju planerat tidigare som ett jubileumsmöte från när vi spelade i Superettan samtidigt. Så vi skulle egentligen ha kört matchen 2020 då det var 20-årsjubileum men då ställde ju pandemin till det.
– Därför spelar vi den nu istället och det är värt att notera att vi vann ju båda matcherna mot Café Opera säsongen 2000, och siktar givetvis på en ny seger. Truppen bygger ju på vårt storlag då med Andreas Isaksson i mål och en grym backlinjen bestående av ”Rascken”, Peo, ”Mackan” och Stenman. Sedan har vi förhoppningar om att kanske få ner Micke Dorsin, så det finns en chans/risk att han dyker upp. Vi är hursomhelst inte oroliga för defensiven som är ograverad, berättar Pelle som förutom att hålla tätt bakåt  även tror att det blir full fart framåt.
– Mittfältet är ju också fantastiskt med bara ordinarie gubbar: Barsom, Arneng, ”Adde”, Riddez, Bergtoft och Lolo Chanko, de som fattas är ju Stefan Rehn och Kim Källström. Även anfallet ser starkt ut med Johan Wallinder, ”Vovven”, Lucas Nilsson och Enrico, plus att Jesper Blomqvist nu också tackat ja. Sedan har vi lite olika förutsättningar när det gäller tröjstorlekar: ”Mackan” och Stenman ser stabila ut fysiskt, men Peos tröja beställde vi i XL. Alla ska dock få ha sina gamla tröjnummer och de flesta ser ändå ut att ha okej fysisk form. Så det är ett grymt lag vi ställer upp med - trots att Toni Kuivasto och ”Daja” Sjölund tyvärr var tvungna att tacka nej - och det kunde varit en ordinarie uppställning från 2001.

Ser man till ledarstaben är det Bosse Andersson som tar plats på tränarbänken, med hjälp av assisterande tränare Elias Storm.
– Bosse skäller alltid på mig för att han få för lite material att jobba med. Vi har ju spelat två matchen innan i Ockelbo och Sköldinge där vi hade lite jobbigt att få ihop folk. Så senaste matchen bestämde sig Bosse för att avgå, men nu gör han ändå comeback som tränare, förklarar Pelle som förutser en intressant dynamik med Elias Storm som assisterande tränare.
– Bosse måste ha någon att skälla på och ”Stormen” har ont i benet så han kan inte spela. Sedan hade han antagligen inte fått spela med Bosse som tränare, så han kanske tog en skada?

Om Café Opera

  • Redo för comeback efter storhetstiden vid millenieskiftet då laget gjorde fem säsonger i Superettan för att sedan upplösas 2005.
  • En hittills hemlighetsfull Peter Kisfaludy leder laget på lördag.
  • Inga uppgifter om BMI i truppen finns tilgängliga i nuläget.

Sportchef Pelle Kotschack om Café Opera
– Vi vet inte riktigt vad de kommer med men Peter Kisfaludy är ju ansvarig för laget och han verkade bli väldigt nervös när han såg vår laguppställning. Vi får se om Zoran Stojcevski är med, han gjorde ju mål på straff när vi möttes hösten 2000, en match vi för övrigt vann med 4-1 där ”Vovven” gjorde två mål. I den första matchen ledde de också efter att Per Neding gjort mål, men även där vände vi efter mål av Stefan Rehn och Stefan Bärlin som satte ett lobbskott från högerkanten. ”Bärra” är för övrigt tillfrågad också men har inte återkommit. Men vi får som sagt se vad de ställer upp med för manskap på lördag.

Senaste nyheter

Relaterat